10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPR5 motive pentru a ţine un jurnal

5 motive pentru a ţine un jurnal

Când erai adolescentă sigur aveai mereu la îndemână un confident tăcut, jurnalul. Îţi însemnai toate experienţele şi întâmplările pe care nu le puteai discuta cu oamenii din jurul tău. Chiar dacă te-ai maturizat, un jurnal poate fi foarte util. El poate fi de mai multe feluri: jurnal personal, jurnal de călătorii, jurnal de nutriţie sau jurnal de vise. Oricare ar fi alegerea ta, un jurnal poate fi valoros pentru că:

Imortalizează momente

Însemnările dintr-un jurnal le poţi retrăi ori de câte ori doreşti. Îţi poţi aminti de lucruri pe care le-ai uitat şi care cu siguranţă îţi vor reaminti de experienţe plăcute. Dacă ţii un alt tip de jurnal precum unul de nutriţie, te va ajuta să îţi urmăreşti evoluţia personală.

Autoanaliză

Jurnalul poate fi un excelent instrument de autoanaliză. Dacă te frământă ceva de mult timp sau nu poţi găsi explicaţie pentru anumite trăiri, notiţele dintr-un jurnal pot dezvălui lucruri pe care nu ţi le imaginezi. Sunt detalii de care nu îţi vei da seama decât după un anumit timp, recitindu-le.

Eşti doar tu cu el

Dacă ştii cum să îl fereşti de ochii curioşilor, un jurnal nu te va trăda niciodată. El îţi va fi un confident fidel. Îţi păstrează orice secret şi va fi oricând la dispoziţia ta.

Te ajută să te descarci

De cele mai multe ori, ne face bine să ne putem descărca. Putem scrie ce ne deranjează sau ce ne frământă în jurnal şi ne vom simţi mai eliberaţi.

Plan de viitor

Toate dorinţele tale sau planurile tale de viitor sunt ştiute de jurnal. Este un fel de caiet de obiective pe care ar fi bine să îl deschizi din când în când pentru a nu uita de unde ai plecat şi unde vrei să ajungi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă