17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPR5 obiceiuri care pot cauza riduri

5 obiceiuri care pot cauza riduri

Ridurile fac parte din procesul de îmbătrânire şi sunt semne ale unui ten matur. Punem ridurile pe seama vârstei, dar trebuie să luăm în considerare că foarte multe din obiceiurile noastre contribuie la apariţia prematură a „liniilor nedorite” pe faţă.

1. Fumatul

Fumatul este unul dintre factorii care pot contribui la apariţia ridurilor. Dermatologul Joel Schlessinger afirmă că s-au făcut studii pe câţiva gemeni care au confirmat ipoteza cu detalii uimitoare. Concluzia: lasă-te de fumat pentru un ten frumos şi fără imperfecţiuni.

2. Dieta

Dacă vrei să îţi menţii pielea sănătoasă şi tânără atunci trebuie să ai grijă ceea ce mănânci. Zicala „eşti ceea ce mânănci” este cât se poate de adevărată! Dacă ai o dietă bogată în zahăr nu va avea impact numai pe greutatea corporală dar şi asupra pielii. Gastroenterologul Roshini Rajapaksa explică că moleculele de zahăr se prind de proteinele din piele (incluzând colagenul, responsabil pentru elasticitatea pielii) şi cauzează malformaţii. Rezultatul este pierderea elasticităţii faciale. Zahărul rafinat dă naştere inflamaţiilor în organism ceea ce declanşează secreţia de insulină la un nivel înalt. Acest tip de inflamaţie produce enzime care reduc colagenul şi elasticitatea, ceea ce în timp duce la riduri.

3. Alcoolul

Ştim deja că alcoolul deshidratează. Asta înseamnă că pielea ta va fi mai puţin revigorată a doua zi. Dacă consumăm alcool în exces, în timp pielea noastră îşi va pierde din elasticitate şi se vor forma riduri în absenţa hidratării. De asemenea, alcoolul poate avea un impact negativ asupra nivelului de vitamina A, ceea ce este un antioxidant important pentru pielea şi organismul tău. Vitamina A este responsabilă pentru regenerarea celulor.

4. Mestecatul gumei

Schlessinger afirmă că mestecatul gumei formează un anumit tip de rid, care se poate observa în special la buza inferioară.

5. Demachiatul

Dacă te culci fără să te demachiezi, favorizezi apariţia ridurilor. Machiajul şi factorii de mediu care se acumulează pe parcursul nopţii, afectează colagenul. Acest lucru poate grăbi procesul de îmbătrânire.  

Cele mai citite

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 75/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă