11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPR5 paşi în curăţarea tenului

5 paşi în curăţarea tenului

Tenul nostru are nevoie de o îngrijire complexă pentru a fi sănătos şi pentru a evita petele şi coşurile de pe faţă. La sfârşitul zilei, faţa noastră este plină de impurităţi din cauza prafului, vântului, poluării, fumului de ţigară. Astfel că trebuie să ne protejăm tenul într-un mod adecvat.

1. Demachierea corectă

Chiar dacă într-o zi nu te-ai machiat deloc, demachierea tot este necesară. Curăţă zona sensibila a ochilor cu un disc din bumbac şi o loţiune demachiantă. Încearcă să nu freci zona ochilor deoarece te poţi irita.

2. Curăţarea feţei

Curăţarea feţei se impune dimineaţa şi seara. Dimineaţa poţi folosi o spumă specială pentru a preveni apariţia punctelor negre şi pentru a-ţi proteja tenul pe tot parcursul zilei. Seara poţi folosi o mască cu argilă, pe care o laşi câteva minute să acţioneze, după care o îndepărtezi cu apă călduţă.

3. Aplicarea loţiunii tonice

Loţiunea tonică are rolul de a-ţi împrospăta tenul şi de a-l hidrata. Astfel pentru zonele grase ale feţei foloseşte o loţiune astrigentă iar pentru zonele uscate o loţiune mai uşoară.

4. Hidratarea tenului

Este indicat să îţi alegi creme hidratante corespunzătoare tenului tău. Rolul cremei este de a hrăni pielea şi de a o calma. Este indicat să foloseşti atât pe timp de zi cât şi inainte de culcare. Ai o gamă largă de produse din care poţi alege: cremă pe bază de argan, pe bază de castravete, lemongrass, spirulină.

5. Tratarea tenului

Chiar dacă eşti printre norocoasele care nu au probleme cu tenul, este indicat ca o dată pe săptămână să îţi aplici o mască pentru a oferi tenului tău nutrienţii de care are nevoie. Poţi alege o mască de faţă din argilă sau poţi prepara acasă o mască din ovăz.

 

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Eșec pentru Gloria Bistrița în finala EHF European League. Dunărea Brăila a terminat pe locul patru

Gloria Bistriţa a pierdut finala EHF European League la handbal feminin, fiind învinsă de formația norvegiană Storhamar cu scorul de 29-27, duminică seară, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă