13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPR5 trucuri pentru a scăpa de molii

5 trucuri pentru a scăpa de molii

Moliile sunt duşmanii hainelor noastre, musafirii nepoftiţi din casa noastră. Aşadar, avem toate motivele de a scăpa de ele. Înainte de toate trebuie să ştii că aceste mici „rozătoare” de haine iubesc mediul călduros iar în materie de modă preferă lână sau bumbacul. Important este că nimeni nu şi le doreşte şi trebuie să ştim cum scăpăm de ele fără a apela la tot felul de produse chimice care pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră sau a animăluţelor de companie.

Temperaturi extreme

Moliilor le place căldura dar nu şi frigul. Dacă îţi suspectezi vreo haină care ar putea să aibă larve, pune-o într-o pungă şi bagă-o la congelator. O laşi câteva zile şi toate ouăle vor muri. O altă soluţie este extrema cealaltă. Da, moliile iubesc căldura, dar nu cea extremă. Calcă-ţi hainele la o temperatură ridicată.

Adio, naftalină!

Bunica apela la naftalină pentru a scăpa de molii şi ne amintim de mirosul „plăcut” al hainelor. Azi, avem o soluţie mai plăcut mirositoare, levănţica. O poţi pune în săculeţi pe care îi poţi atârna strategic în diferite colţuri ale camerei sau poţi folosi ulei volatil de levănţică. Dacă niciuna din soluţiile de faţă nu te încântă, mai avem o variantă. Poţi cumpăra un spray de cameră cu miros de lavandă.

Curăţenie regulată

Atunci când ai invazie de molii şi te confrunţi cu problema aceasta, trebuie să îţi goleşti dulapul periodic şi să îl cureţi. De asemenea, verifică-ţi constant hainele dacă sunt „mâncate” pentru a putea elimina o parte din molii. Dacă ai haine sau covoare vechi unde crezi că ar putea fi căminul lor, scapă de ele.

Păstrează o umiditate scăzută

Am uitat să îţi spun că umiditatea crescută favorizează apariţia moliilor. Cu ajutorul unui dezumidificator poţi previn apariţia acestora.

Cedru

O alternativă la levănţică este cedrul. Poţi pune câteva picături de ulei de cedru într-un săculeţ. Mirosul puternic va îndepărta garantat moliile.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă