20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPR5 trucuri pentru un somn liniştit

5 trucuri pentru un somn liniştit

Somnul este foarte important pentru organismul nostru. În timpul somnului, se regenerează celulele, se reface sistemul nervos şi se reglează temperatura corpului. Cele 7 -9 ore de somn sunt impetuos necesare pentru buna funcţionare a organismului. Dar ce ne facem când stăm toată noaptea cu ochii în tavan, ne întoarcem de pe o parte pe alta şi nu putem adormi?

1. Aeriseşte!

O metodă simplă prin care putem stimula somnul este aerisirea încăperii în care dormim. Deschide geamul înainte cu 15 minute să te culci. Astfel, vei avea o încăpere răcoroasă şi plină de oxigen.

2. Fara cafea!

Este de la sine înţeles că nu este bine să îţi stimulezi sistemul nervos înainte de somn pentru că vei ajunge să numeri la infinit oile. Evită cafeaua sau băuturile care conţin cofeină. Nu îi da organismului de lucru înainte să te culci.

3. Scapă de sursele de zgomot

Sunt persoane care nu pot dormi în linişte şi au mereu în fundal o sursă de zgomot. Nu este tocmai indicat, dar dacă nu reuşeşti nicicum să adormi fără radio sau televizor, programează-ţi-le să se închidă după o oră.

4. Scapă de stres

Când te pui în pat încearcă să te detaşezi de orice fel de factor stresant şi gândeşte-te la lucrurile care îţi fac plăcere. Înainte să te culci, lasă-ţi probleme în afara dormitorului. De cele mai multe ori nu putem adormi din cauza grijilor sau gândurilor pe care ni le facem. Dacă totuşi nu poţi scăpa de ele, fă un mic exerciţiu. Reconstruieşte-ţi vizual toate lucrurile pe care le-ai făcut în ziua respectivă, amănunt cu amănunt. Este un exerciţiu bun pentru adormit dar şi pentru memorie.

5. Nu mâncă înainte de somn

Nu este indicat să mănânci înainte cu câteva ore de somn. Asta pentru că îi dai stomacului de lucru şi nu vei avea un somn odihnitor.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă