17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPR5 trucuri pentru unghii sănătoase

5 trucuri pentru unghii sănătoase

Unghiile sunt indicatori ai sănătăţii noastre şi trebuie să le îngrijim într-un mod adecvat. Există câteva trucuri care îţi pot menţine unghiile sănătoase şi să le dea un aspect strălucitor.

Poartă mănuşi de cauciuc când faci curat

Detergentul de vase sau produsele de curăţat îţi deteriorează unghiile, ţi le face mai fragile şi se vor rupe mai uşor. Este indicat să foloseşti mănuşi de cauciuc când faci curat sau speli vasele pentru a-ţi menţine unghiile sănătoase.

Uleiul de măsline întăreşte unghiile

Uleiul de măsline este un bun protector al unghiilor tale şi ajută la întărirea lor. Toarnă un pic de ulei de măsline într-un bol şi înmoaie-le câteva minute. Cu siguranţă vei observa rezultatele pozitive. De asemenea, apa cu un strop de suc de lămâie, îţi va revitaliza unghiile şi va le va aduce un aport de vitamina C.

Pileşte-ţi unghiile corect

Unghiile se pilesc într-o singură direcţie cu mişcări ferme. Evită să ţi le pileşti după o baie fierbinte pentru ca rişti să le rupi.

Foloseşte lac de unghii protector

Lacurile de unghii protectoare sau cu diferite vitamine pot preveni ruperea şi exfolierea unghiilor. În special, dacă te dai cu ojă colorată în mod frecvent este indicat să te dai şi cu un strat protector. Din aceeaşi categorie, poţi alege din comerţ creme speciale pentru unghii, îmbogăţie cu vitamina E. Aceste produse se masează pe suprafaţa unghiei şi stimulează microcirculaţia.

Nu îţi roade unghiile

Dacă ai acest tic de a-ţi roade unghiile, renunţă rapid la el. Acest obicei dăunează foarte tare şi contribuie la ruperea şi exfolierea unghiilor. În plus, dacă ai vreodată intenţia de a le avea lungi şi sănătoase, trebuie să renunţi la acest obicei.

 

Cele mai citite

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă