17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPR6 lucruri pe care le înveţi la un internship

6 lucruri pe care le înveţi la un internship

Stagiile de practică sau internship-urile sunt o modalitate bună de a învăţa cum merge o afacere şi de a descoperi lucruri din domeniul tău. Aceste stagii îţi pot oferi un plus de experienţă care se poate solda cu o angajare, cine ştie? În orice caz, acumulezi atât experienţă de viaţă cât şi experienţă profesională. Care sunt lecţiile pe care le înveţi în cadrul unui internship?

Relaţiile interumane sunt foarte importante.Chiar dacă ţi-ai terminat stagiul de internship, menţine legăturile cu oamenii de acolo. Fii proactiv!

Nu te supăra când nu eşti lăudat. În loc să te gândeşti că nimeni nu observă cât de mult munceşti, mai bine gândeşte-te că eşti un ajutor în foarte multe feluri şi că şeful tău este o persoană foarte ocupată.

O atitudine proactivă nu va trece neobservată. Un intern care este mereu cu zâmbetul pe buze şi gata de acţiune va fi răsplătit pe măsură.

Cu cât pui mai multe întrebări cu atât înveţi mai multe lucruri. Dacă eşti o persoană mai timidă căreia îi e frică să pună întrebări, la un internship vei învăţa cât de important este să treci peste teama asta. Nu vei învăţa altfel decât dacă întrebi ceea ce nu ştii.

Realizezi dacă acela este domeniu pe care îl vrei cu adevărat. Un internship te ajută să realizezi şi să îţi dai seama dacă domeniul în care activezi în prezent este ceea ce îţi doreşti. Având în vedere că vei face tot felul de lucruri în stagiul de practică ai şansa să vezi dacă într-adevăr asta îţi doreşti.

Vei acumula un bagaj de cunoştinţe pe care nimeni nu ţi-l va putea lua. Chiar dacă asta înseamnă să faci 12 tabele pe zi, rapoarte şi să suni clienţi. Din fiecare lucru mărunt avem câte ceva de învăţat.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

FOTO. WhatsApp pregătește schimbări majore. Aplicația își va modifica designul

WhatsApp, aplicația cu milioane de utilizatori, își pregătește utilizatorii pentru o serie de schimbări semnificative. Una dintre cele mai notabile este modificarea designului aplicației....
Ultima oră
Pe aceeași temă