10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRTrei alimente care combat răceala

Trei alimente care combat răceala

E foarte probabil ca în acest sezon să răcești, așa că trebuie să știi câteva trucuri. Ca să treci mai ușor peste simptomele gripei sau răcelii, trebuie să adaugi în meniul tău următoarele trei alimente.

1. Lichidele

Atunci când ești răcit, ai nevoie să te hidratezi mai mult. Consumă multă apă și ceaiuri. Cu cât bei mai multe lichide, cu atât vei menține umedă mucoasa nazală, și astfel, vei accelera procesul de vindecare.

Dacă ai o durere în gât, bea un pahar cu apă fierbinte amestecat cu două lingurițe de miere și zeamă de lămâie. 

Sfat: Bea cel puțin opt pahare de apă sau alte lichide pe zi, iar atunci când ai febră dublează cantitatea de lichide.

2. Supa de pui

Pare a fi un leac al bunicii, dar nu este așa. Cercetătorii au descoperit că supa de pui fierbinte crește temperatura la nivelul gâtului și nasului și creează, astfel, un mediu neospitalier pentru viruși, care preferă mediile uscate și reci.

La fel ca un duș fierbinte, cu aburi, supa subțiază mucusul și te ajută să respiri mai ușor.

Nu există un dozaj anume pentru supa de pui, o poți mânca de fiecare dată când îți simți gâtul uscat.

3. Usturoiul

Usturoiul conține alicină, un antibacterian puternic, care este benefic în lupta cu virusurile și bacteriile.

Este recomandat să mănânci un cățel de usturoi la fiecare patru ore. Dacă nu poți, adaugă doi-trei căței în mâncare, efectul va fi același.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă