18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăGDPRAtenție, Transportatori: Poliția a început verificările microbuzelor și autobuzelor!

Atenție, Transportatori: Poliția a început verificările microbuzelor și autobuzelor!

Microbuzele, autocarele și autobuzele trec prin filtrele poliției, începând de luni, 21 iulie. Acțiunea, denumită generic TRUCK&BUS se desfășoară până la data de 27 iulie. Polițiștii verifică legalitatea transportului public de persoane şi de mărfuri, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), informează IGPR.

”În cadrul acţiunii, vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile sunt coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR şi vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte”, se arată într-un comunicat de presă al poliției.

Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către structurile de poliţie rutieră din Europa, pentru perfecţionarea modului de aplicare a legislaţiilor rutiere şi reducerea accidentelor de circulaţie.

Poliţia rutieră din România, prin Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., a devenit membră cu drepturi depline a organizaţiei începând din anul 2003.

Cele mai citite

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă