12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRCât de nocive pot fi emoțiile puternice pentru sănătate

Cât de nocive pot fi emoțiile puternice pentru sănătate

Zi de zi, ora de ora, minut cu minut, starea de spirit a unui om este modelata de evenimentele care au loc in jurul lui, de situatia personala si profesionala. Toate acestea genereaza emotii, trairi, iar unele dintre ele pot fi foarte nocive pentru sanatate.

Chiar daca emotiile sunt o forta puternica si inevitabila din viata fiecaruia, acestea pot avea un impact negativ asupra sanatatii, mai ales daca sunt emotii negative. De regula, emotiile pozitive precum o stare de surprindere puternica in urma unei surprize sau o stare de bucurie imensa pot avea, in unele cazuri, urmari neplacute doar asupra persoanelor care au probleme cardiace. In schimb, emotiile negative ne macina pe fiecare in parte.

FURIA

Atacurile de furie pot favoriza aparitia atacurilor de cord si, in general, cresc riscul problemelor cardiovasculare. In momentul in care apare furia in starea de spirit a unui om, corpul este inundat de numeroase substante secretate in exces, precum adrenalina si noradrenalina.

In timpul unui atac de furie, amigdala suprareactioneaza si genereaza un flux marit de sange la lobii frontali ai creierului, adica in acele zone responsabile cu gandirea logica. Din acest motiv, in momentele de furie, oamenii tind sa actioneze irational sau sa faca anumite lucruri care nici nu le-ar fi conceput atunci cand aveau o stare de spirit general buna.

Accesele de furie au impact si asupra sistemului cardiovascular. Medicii au constatat ca si la doua ore dupa un moment de furie individul in cauza prezinta un risc de cinci ori mai mare de a suferi un atac de cord si de trei ori mai mare de accident vascular cerebral, comparativ cu momentele de calm ale persoanei in cauza.

Citește continuarea articolului pe site-ul www.lyla.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă