15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăGDPRCe alimente ar trebui să eviţi înainte să mergi la plajă

Ce alimente ar trebui să eviţi înainte să mergi la plajă

Dacă tot ai mers la sport pentru a arăta perfect atunci când mergi la plajă, încearcă să eviţi anumite alimente care te pot balona. Nimeni nu vrea să arate pe plajă ca şi când este pe punctul de a exploda. Pe deasupra, balonările ne pot strica dispoziţia şi vacanţa. Aşadar, nu consuma:

1. Băuturi carbogazoase

Chiar dacă este vară şi nu te poţi abţine de la băuturile carbogazoase, încearcă să o faci măcar înainte de a merge pe plajă. Acestea te pot umfla şi îţi pot crea o senzaţie de balonare. Poţi consuma apă minerală înainte de a merge să te bronzezi dar în cantităţi moderate.

2. Alimente bogate în sare

Mâncărurile care conţin foarte multă sare nu te fac neapărat mai balonată dar cu siguranţă te vor ajuta să reţii mai multă apă. Chiar dacă îţi fac cu ochiul anumite alimente de tip fast food sau diferite sosuri, optează pentru alimente care au un conţinut scăzut de sodiu, pentru a te simţi excelent atunci când mergi pe litoral.

3. Legume crucifere

Legumele crucifere sunt legumele care au florile în formă de cruce. Din această familie fac parte varza, broccoli-ul sau conopida. Chiar dacă aceste legume sunt un mare ajutor atunci când vrei să slăbeşti sau în anumite diete, ele conţin o cantitate mare de rafinoză, care îţi poate da senzaţia de balonare.

4. Gumă de mestecat

Guma de mestecat poate părea inofensivă dar te poate balona. Prin mestecarea acesteia, putem stimula acidul din stomac care în final, ne poate face să ne simţim de parcă am înghiţit un balon imens.

5. Băuturi care conţin zahăr

Deşi anumite cocktail-uri sunt sinonime cu plajele călduroase, cantitatea mare de zahăr nu te ajută deloc. Diferenţa între zahărul natural şi îndulcitorii artificiali care se găsesc în anumite băuturi, este că cei din urmă te pot balona.

Cele mai citite

Simona Halep și-a aflat adversara de la turneul Trophee Clarins

Simona Halep va debuta la turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins de la Paris împotriva americancei Mccartney Kessler, jucătoare care în acest moment...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă