10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPRCe diferențe psihologice există între copiii cuplurilor gay şi cei ai cuplurilor...

Ce diferențe psihologice există între copiii cuplurilor gay şi cei ai cuplurilor hetero

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că nu există nicio diferenţă de evoluţie psihologică şi educaţională între copiii crescuţi de cuplurile alcătuite din persoane de acelaşi sex şi copiii cuplurilor heterosexuale, informează Mediafax.

Citește și: REPORTAJ. Un subiect tabu: hărţuirile prin care trec elevii homosexuali din liceele româneşti

Noua cercetare, realizată pe baza a 19.000 de studii şi articole anterioare, care au analizat calităţile parentale ale cuplurilor gay din 1977 până în 2013, a fost publicată săptămâna trecută, într-o perioadă în care Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii urmează să se pronunţe, până la sfârşitul acestei luni, în privinţa legalizării pe plan naţional a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

“Consensul este copleşitor, în sensul că nu există nicio diferenţă între copiii care sunt crescuţi de părinţi gay şi cei crescuţi de părinţi de sexe diferite”, a explicat, marţi, Ryan Light, profesor de sociologie la Universitatea Oregon, autorul noului studiu, conform Reuters.

Ryan Light, care a coordonat această cercetare alături de Jimi Adams, profesor la Universitatea Colorado din Denver, spune că, deşi noul studiu a fost publicat puţin prea târziu pentru a influenţa decizia din această lună a Curţii Supreme, speră totuşi că rezultatele sale ştiinţifice vor avea un anumit impact în viitor asupra societăţii.

“Sper că vom asista la acceptarea căsătoriilor gay în tribunale şi la o acceptare a lor pe scară largă în societate”, a adăugat profesorul american.

Studiile aflate la baza cercetării actuale au evidenţiat totuşi anumite diferenţe de opinii minore între oamenii de ştiinţă în privinţa calităţilor parentale ale cuplurilor gay în anii 1980, însă acestea s-au diminuat considerabil în anii 1990 şi un consens evident a apărut în anii 2000 în rândul cercetătorilor: nu există nicio diferenţă între cuplurile gay şi cuplurile heterosexuale atunci când vine vorba de rezultatele ce vizează evoluţiile psihologice, comportamentale şi educaţionale ale copiilor lor.

Cele mai citite

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă