13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRCe mai fură hoții din locuințele neprotejate

Ce mai fură hoții din locuințele neprotejate

Pe lângă bijuterii, telefoane mobile, tablete, laptopuri și bani, spărgătorii de locuinșe mai fură și alimente și băuturi alcoolice. În lua august, un prahovean a rămas fără 10 sticle de vin de colecție, după ce a uitat să încuie garajul. Poliţia Română vă recomandă ca, la plecarea de la domiciliu, să închideţi bine toate căile de acces în locuinţă.

”La data de 15 septembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, cu sprijinul poliţiştilor de la posturile de poliţie arondate, au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat bănuit că, în cursul lunii august, ar fi comis patru  furturi din locuinţe din judeţul Prahova”, informează IGPR.

Din cercetări a reieşit că acesta ar fi pătruns prin escaladare în curtea unui imobil din Ploieşti, iar din garaj, care avea uşa descuiată, ar fi sustras 10 sticle cu vin de colecţie, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei. Cel în cauză ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie într-o altă locuinţă din Ploieşti, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

Bărbatul ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei firme din comuna Blejoi, de unde ar fi sustras aproximativ 40 de metri liniari de ţeavă din cupru, aferentă instalaţiei de încălzire, cauzând un prejudiciu de 9.000 de lei, iar din anexele gospodăreşti ale altui imobil din aceeaşi comună, ar fi sustras mai multe bunuri, ce conţineau cupru.

În urma probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Pentru a nu fi victime ale unor astfel de fapte, POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

• la plecarea de la domiciliu, închideţi bine toate căile de acces în locuinţă! Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră! NU lăsaţi cheia sub preş!

• în cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul; acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă.

• montaţi încuietori rezistente, care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă)!

• nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu! Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi absenţa de la domiciliu!

• nu ţineţi sume mari de bani şi bijuterii în casă, neasigurate!

• notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în vederea recuperării acestora în cazul furtului!

• dacă alegeţi să montaţi un sistem de alarmare în interiorul locuinţei dumneavoastră, contactaţi firme specializate în acest domeniu!

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă