19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăGDPRCe regim de viață are președintele Obama, pentru a se menține absolut...

Ce regim de viață are președintele Obama, pentru a se menține absolut sănătos

Preşedintele Barack Obama este într-o stare 'excelentă' de sănătate, a declarat medicul său, relatează miercuri AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Medicul a dat asigurări că preşedintele american, care se apropie de finalul celui de al doilea mandat, este într-o formă mai bună decât la ultima sa vizită medicală.

Barack Obama, în vârstă de 54 de ani, este un model de moderaţie, susţine medicul Ronny Jackson, care afirmă în raportul său că preşedintele mănâncă sănătos, face zilnic sport şi consumă băuturi alcoolice ocazional. 

'Sănătatea preşedintelui rămâne în ansamblu excelentă şi s-a ameliorat de la ultima sa vizită medicală oficială', din februarie 2014, scrie dr. Jackson în documentul făcut public de Casa Albă. 

'Faptul că respectă un regim sănătos şi face sport cu regularitate a dus la ameliorarea indicelui său de masă corporală scăzut şi la scăderea colesterolului', a adăugat medicul. 

'Toate datele clinice indică faptul că preşedintele este în prezent foarte sănătos şi că va rămâne astfel până la finalul mandatului său', a dat asigurări medicul Ronny Jackson. Barack Obama şi-a început mandatul la Casa Albă în 2009 şi va părăsi Biroul oval la 20 ianuarie 2017, după viitoarele alegeri prezidenţiale din noiembrie acest an. 

Preşedintele american, care nu mai fumează în prezent, foloseşte 'ocazional' gumă cu nicotină. 

Barack Obama are o greutate de 79 kg şi o înălţime de 1,87 metri. Obama are un puls de 56 de bătăi pe minut, o tensiune arterială scăzută şi o vedere foarte bună, conform comunicatului medicului. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Supremația germană în ingineria motoarelor – o privire asupra motoarelor Mercedes și BMW

Dacă discutăm despre excelența în automobilismul de lux, numele BMW și Mercedes-Benz își revendică neîncetat locuri de frunte. Renumite pentru combinația lor de inovație,...
Ultima oră
Pe aceeași temă