13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRCum poți influența coeficientul de inteligență al copilului în timpul sarcinii

Cum poți influența coeficientul de inteligență al copilului în timpul sarcinii

Oamenii de știință au descoperit că nivelul de inteligență al copiilor poate fi influențat de comportamentul mamei în timpul sarcinii. De exemplu. vorbitul cu bebelușul înainte de a se naște contribuie la dezvoltarea abilităților lingvistice ale copilului, informează Daily Mail.

Citește și: Ce să NU faci dacă vrei să ai un COPIL

Cercetătorii de la facultatea de medicină a Universității Harvard spun că vocea mamei este unul dintre primele experiențe senzoriale ale copilului. Aceștia au demonstrat că fătul simte bătăile de inimă și vocea mamei sale, care îi influențează direct auzul și abilitățile lingvistice.

Studiul a fost făcut pe un eșantion format din 40 de bebeluși născuți prematur. Copiii au fost împărțiți în două grupe. Primii au ascultat timp de trei ore pe zi, pe parcursul unei luni, înregistrări ale vocii mamei și ale bătăilor inimii ei. Cealaltă jumătate de eșantion a ascultat doar sunetul de fundal din spital.

După 30 de zile, a fost scanat cu ultrasunete creierul fiecărui copil. Cercetătorii au observat că bebelușii care au ascultat înregistrările au avut un cortex auditiv mai dezvoltat.

Citește și: FOTO EMOȚIONANTE. Părinții pozează pentru prima și ultima dată alături de bebelușii pierduți

„Rezultatele studiului demonstrează că expunerea la sunetele materne dezvoltă capacitatea auditivă a copiilor, necesară pentru dezvoltarea creierului și a abilităților lingvistice”, a spus doctorul Lahav.

Specialiștii le recomandă mamelor să vorbească și să le cânte copiilor în timpul sarcinii. De asemenea, cercetătorii spun că este necesar ca mamele copiilor născuți prematur să le pună copiilor înregistrări cu vocea și bătăile inimii lor, pentru a le asigura dezvoltarea normală a creierului.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă