22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPROpt trucuri practice ca să scapi de balonare fără medicamente

Opt trucuri practice ca să scapi de balonare fără medicamente

Disconfortul provocat de balonare îţi poate scădea încrederea în sine şi te poate împiedica să dai randament la serviciu sau să te bucuri de timpul liber. Înainte de a merge la medic, poţi încerca trucurile recomandate de site-ul ibs.about.com.

1. Nu mai mesteca gumă

Guma de mestecat duce la balonare, întrucât conține îndulcitori artificiali, cum este sorbitolul,dar și pentru că, mestecând, înghiți aer. Înlocuieşte guma cu dropsurile mentolate, când vrei să îţi împrospătezi respiraţia.

Citeşte şi: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul

2. Micşorează porţiile de mâncare

Consumul unor cantităţi prea mari de alimente duce la balonare. Prin urmare, încearcă să îţi dai seama de ce cantitate de mâncare are nevoie organismul tău.

3. Evită alimentele care provoacă gaze intestinale

Elimină din alimentaţia ta acele ingrediente despre care ştii că îţi provoacă gaze intestinale. Alege alimentele bogate în proteine şi acizi graşi sănătoşi.

4. Evită sarea pe cât posibil

Mâncărurile cu conţinut mare de sare duc la retenţia de apă şi, prin urmare, la senzaţia de balonare. Încearcă să găteşti cât mai des, ca să controlezi cantitatea de sare pe care o consumi.

Citeşte şi: GRAFIC. Ce cantitate de alimente să mănânci ca să nu te îngrași

5. Fă-ţi teste pentru diferite tipuri de alergii

Balonarea ar putea fi cauzată şi de alergii la diferite tipuri de alimente. Ca să afli dacă eşti alergic, trebuie să apelezi la medicul specialist, care te va sfătui în privinţa regimului alimentar care ţi se potriveşte.

6. Consumă probiotice

Probioticele refac echilibrul florei intestinale şi reduc şansele de balonare.

7. Fă mişcare

Mişcarea reduce retenţia de apă sau gaze şi, deci, balonare.

8. Bea multă apă

Apa îmbunătăţeşte transportul oxigenului şi nutrienţilor în organism şi ajută la eliminarea toxinelor, care sunt responsabile de balonare. 

 

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă