10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCe schimbări poţi face pentru a fi mai fericită

Ce schimbări poţi face pentru a fi mai fericită

Nu trebuie neapărat să călătoreşti sau să cheltui milioane pe o pereche de pantofi pentru a te simţi mai fericită. Sunt câteva schimbări minore pe care dacă le aplici, îţi poţi mări doza de fericire.

1. Dormi mai mult

Dormitul este unul dintre cei mai importanţi paşi pe care poţi să îi faci spre fericire. Când eşti obosită, devii mai irascibilă şi scade capacitatea de concentrare. Încearcă să tragi câte un pui de somn după masă sau să dormi măcar 8 ore pe noapte.

2. Lasă telefonul

Da, lasă telefonul pe masă, închide-l şi o oră desparte-te de el. Lasă deoparte laptopul, telefonul, internetul sau tableta o oră pe zi; te va ajuta să te detaşezi, să îţi umpli bateriile şi să te destresezi. Încă un pas spre fericire, fără să te bâzâie nimeni.

3. Complimentează-te!

Câteodată suntem cei mai mari critici ai noştri, dar încearcă să nu uiţi să te mai complimentezi din când în când. Îţi poţi complimenta munca din ziua respectivă sau frumuseţea părului tău, dar nu lăsa nicio zi să treacă fără să îţi admiri roadele muncii tale.

4. Înscrie-te la cursuri de dans

Dansul este o formă de exprimare, o formă de comunicare socială care te ajută să cunoşti oameni, să socializezi şi să te exprimi altfel. Energia pe care ţi-o dă acest tip de mişcare şi oamenii pe care îi poţi cunoaşte, te vor ajuta să fii mai fericită.

5. Planifică-ţi bugetul

Factorul cel mai stresant din viaţa noastră cotidiană îl reprezintă banii. Suntem constant îngânduraţi de gestionarea lor. Dacă îţi planifici bugetul, intrările şi ieşirile vei avea un control mai bun asupra banilor. Astfel, vei putea monitoriza fiecare cheltuială şi îţi vei putea evalua situaţia financiară mai bine.

6. Plănuieşte-ţi seară cu fetele o dată pe săptămână

Oamenii sunt fiinţe sociabile şi au nevoie constant de companie. Planifică-ţi în fiecare săptămână o seara cu fetele în care să vorbiţi, să râdeţi şi să împărţiţi păreri. Studiile arată că anticipând un eveniment plăcut ne poate face mai fericiţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă