11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRCele 5 greşeli pe care le facem atunci când ne spălăm pe...

Cele 5 greşeli pe care le facem atunci când ne spălăm pe faţă

Suntem învăţaţi de mici să ne spălăm pe faţă dimineaţa şi seara. Acest obicei face parte din ritualul nostru zilnic de igienă şi de frumuseţe. Însă, nu mulţi se spală într-un mod corect pe faţă, cauzând iritaţii, uscăciuni ale pielii sau erupţii. Există câteva sfaturi cu ajutorul cărora poţi evita agresiunea tenului.

1. Nu mai folosi produse greşite

Produsele cosmetice pentru curăţarea tenului ar trebui să îndepărteze impurităţile, machiajul şi să hidrateze tenul. Fără să analizăm foarte mult produsele pe care ni le cumpărăm din comerţ, adesea ne trezim cu loţiuni greşite care fac rău tenului. Dacă îţi apar des iritaţii, coşuri, mâncărimi în zona feţei, verifică dacă sunt de vină produsele pe care le foloseşti.

2. Nu exagera

În general, este bine să ne spălăm pe faţă de două ori pe zi dar dacă o facem prea des ne poate irita pielea. Dacă nu te-ai machiat sau nu ai transpirat foarte tare într-o zi, încearcă să te tamponezi pe faţă cu un disc demachiant umed.

3. Temperatura greşită a apei

Apa fierbinte deschide porii, apa rece îi închide. Deşi apa fierbinte îţi poate da o senzaţie de bine, poate distruge uleiurile naturale ale pielii şi poate prejudicia producţia de sebum, ceea ce duce la un ten uscat şi sensibil.

4. Te exfoliezi prea mult

Exfolierea este o practică sănătoasă pentru a îndepărta celulele moarte dar cheia constă în echilibru. Încearcă să te exfoliezi doar de 2-3 ori pe săptămână şi în loc să foloseşti un disc demachiant, mai degrabă foloseşte-ţi degetele pentru a evita agresarea tenului.

5. Prosopul

Renunţă la obiceiul de a te şterge cu prosopul pe faţă deoarece îţi smuceşte şi îţi trage pielea ceea ce poate afecta elasticitatea pielii. Este indicat să îţi tamponezi faţa, nu să o freci. De asemenea, încearcă să ai un prosop exclusiv pentru faţă.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă