13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPR5 motive pentru care este bine să consumi OŢET de mere

5 motive pentru care este bine să consumi OŢET de mere

Oțetul de mere are o influență benefică asupra organismului, ține sub control nivelul colesterolului și tensiunea, conform publicației About Health.

Citiți mai jos despre cinci beneficii consumului de oțet de mere.

1. Diabetul

Oamenii care au diabet de tip 2 și consumă două lingurițe de oțet de mere în fiecare zi au o cantitate mai mică de zahăr în sânge decât persoanele care nu mănâncă oțet, arată un studiu din 2007, publicat în Diabetes Care.

Totodată, o altă cercetare realizată de Institutul de Știință Biologică din Pakistan a relevat că șoarecilor bolnavi de diabet, care au consumat, timp de patru săptămâni, oțet de mere, li s-au modificat nivelul nivelul trigliceridelor și al colesterolului.

2. Scăderea în greutate

Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, în 2009, a arătat că persoanele care au băut o lingură de oțet de mere timp de 12 zile au slăbit aproximativ cinci kilograme.

3. Tensiune arterială ridicată

Oțetul de mere poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat în 2001 și publicat în revista Bioscience. Este recomandată o linguriță de oțet în fiecare dimineață.

4. Colesterol ridicat

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție, în anul 2006, oțetul de mere scade nivelul colesterolului și nivelul trigliceridelor din sânge. Este indicată o cură de trei săptămâni.

5. Mătreața

Un remediu pentru mătreață este amestecul de oțet de mere cu apă caldă. Clătește-te pe păr de două ori pe săptămână cu această mixtură și vei vedea diferența după prima săptămână.

O altă metodă este aplicarea oțetului de mere direct pe păr. Se pulverizează oțet amestecat cu puțină apă caldă. Se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se clătește. 

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă