4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRCare sunt cele cinci cafele pe care le poți bea zilnic

Care sunt cele cinci cafele pe care le poți bea zilnic

Dacă ești un fan al cafelei și consumi zilnic cel puțin cinci cești, trebuie să știi că acest obicei nu îți poate afecta sănătatea, dacă alegi corect cafeaua și momentul zilei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Comitetul de Nutriție din Statele Unite, scrie The Telegraph.

Consumul a trei până la cinci cafele pe zi reduce riscul apariției diabetului de tip 2, boli ale inimii, Parkinsonului și a cancerului de ficat. Chiar și femeile gravide pot bea cel mult două cafele pe zi, potrivit studiului.

Comisia a stabilit, însă, că această băutură este dăunătoare organismului când se adaugă zahăr sau frișcă. Totodată, cercetătorii au menționat că energizantele care conțin cofeină nu au calitățile cafelei și nu fac bine organismului.

Care sunt tipurile de cafea benefice pentru organism

Espresso 

Un espresso ideal trebuie să fie fierbinte, un pic uleios, puternic, acoperit cu o spumă catifelată. Este recomandat să îți începi fiecare dimineață cu o astfel de cafea, dar după ce ai luat micul dejun. Te va ține treaz întreaga zi.

Macchiato 

Este o cafea rafinată, care are ceva în plus față de espresso – spuma de lapte. Acest tip de cafea se poate consuma în orice moment al zilei.

Capuccino

Este o băutură bogată în lapte, un răsfăț pentru consumatori, ideal pentru cei cărora nu le place espresso. Este bine să îl bei până în ora 11.00.

Caffe Latte

Este ideală pentru o după-amiază cu prietenii sau la birou. Nu este puternică, deoarece conține mult lapte.

Martini espresso

Este un amestec de martini și spumă de cafea perfect pentru a încheia o zi grea de muncă. 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă