5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăGDPRCinci trucuri ca să te adaptezi mai ușor la ora de vară

Cinci trucuri ca să te adaptezi mai ușor la ora de vară

Chiar dacă aduce zile mai lungi, vreme mai frumoasă și parfum de pomi înfloriți, trecerea la ora de vară poate fi dificilă și poate duce la indispoziții și la ineficiență la locul de muncă. Iată patru reguli formulate de site-ul harpersbazaar.com, prin care te poți acomoda mai bine cu schimbarea.

Citește și: Analiză inedită despre obiceiurile de SOMN ale marilor personalități ale lumii

1. Consumul de cafea

Servește-ți ultima ceașcă cu cafea în jurul orei 14.00 sau scoate-o din dieta ta pentru perioada de acomodare cu noua oră. Organismul are nevoie de până la 10 ore ca să elimine 75% din cafeina consumată.

2. Aer condiționat

Setează termostatul la o temperatură între 15 și 20 de grade. Aceasta este temperatura potrivită pentru un somn odihnitor.

Citește și: STUDIU. O oră de somn la prânz poate avea efecte benefice asupra memoriei copiilor

3. Alarma de trezire

Fă un efort să te ridici din pat la ora la care ți-ai propus. Amânarea trezirii cu cinci sau zece minute are un efect negativ puternic asupra stării de spirit.

4. Melatonină

Lumina puternică naturală, cea de la telefon, televizor sau laptop încetinesc producția de melatonină, hormonul responsabil pentru somn. Evită să te expui la lumină înainte de culcare.

Citește și: Șase lucruri curioase despre SOMNAMBULISM

5. Exercițiu pentru somn

Atunci când nu poți să adormi, încearcă să te gândești la valurile mării sau la ploaia din pădure. Aceste exerciții sunt mult mai relaxante și eficiente decât număratul oilor.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă