10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialClapetele antirefulare pentru canalizare

Clapetele antirefulare pentru canalizare

Clapetele antirefulare pentru canalizare au rolul de a închide coloana de scurgere a apelor reziduale din baie și bucătărie, acţionând ca supape de sens și închizând etanș conducta de scurgere în anumite situaţii.

În casă pot apărea diferite situaţii ca inundaţiile, înfundarea conductelor sau atunci când tubulatura de scurgere nu face faţă debitului.  Având montat un mecanism tip clapetă antirefulare se pot evita astfel o serie întreagă de neplăceri, de la cele mai mari – așa cum sunt inundaţiile, până la evitarea mirosurilor neplăcute ce pot să apară în cazul defulărilor de mică anvergură.

În cazul unor neplăceri precum cele enumerate mai sus, supapa se va închide debranșând practic instalaţia dumneavoastră de scurgere de la sistemul de canalizare la care este racordată.

1. Clapeta (supapa) de sens antirefulare pentru canalizare cu bilă are un diamtru de 50 mm și următorul principiu de funcţionare: în interiorul ei se află o bilă flotantă care în momentul refulării este împinsă de jetul de apă venit din sensul opus celui normal de scurgere. Această acţiune face ca bila să blocheze scurgerea prin etanșeizarea ei pe o garnitură din teflon.

Supapa este prevăzută cu două capace (stânga/dreapta) pe filet care au rolul de uși de vizitare. În cazul înfundării supapei aceasta poate fi cu ușurinţă desfundată, indiferent de poziţia în care este montată.

2. Un alt tip de supapă antirefulare este cea prevăzută cu o clapetă gravitaţională. Aceasta are o garnitură din cauciuc care împiedică pătrunderea apei antigravitaţional sub presiune. Cu alte cuvinte, clapeta deschide în sensul de scurgere al canalizării și închide în sens invers. Sistemul este prevăzut cu o manetă de închidere manuală a clapetei care este necesară atunci când, din diferite motive, clapeta nu se mai închide singură. Atunci când se folosește maneta de blocare manuală nu se vor mai folosi obiectele sanitare, deoarece clapeta nu mai funcţionează în nici un sens, ceea ce înseamnă că apa nu se va mai scurge.

Acest tip de supapă este disponibil la diametrele de 110 mm, 125 mm și 160 mm și este prevăzut cu un capac fixat în patru șuruburi care are rolul de ușă de vizitare.

Atenţie!

Este recomandat ca supapa de sens antirefulare să se monteze după confluenţa tuturor scurgerilor (chiuvetă, cadă, sifon de pardoseală), altfel, montată doar pe scurgerea unui obiect sanitar, aceasta se blochează, dar apa poate ieși pe scurgerile celorlalte obiecte sanitare.

Preţuri:

supapă sens antirefulare cu bilă (50 mm) – 200 lei

 clapetă sens antirefulare (110 mm) – 300 lei

 clapetă sens antirefulare (125 mm) – 467 lei

 clapetă sens antirefulare (160 mm) – s500 lei 

Cele mai citite

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă