4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRCONCURS: S-a ales câștigătorul concursului Holistik și România liberă

CONCURS: S-a ales câștigătorul concursului Holistik și România liberă

UPDATE: Le mulțumim tuturor participanților la concursul Holistik! Câștigătoarea este Claudia Roza Simon.

Câștigătoarea este rugată să scrie pe adresa editoronline@romanialibera.ro, cu mențiunea ”Câștigare concurs Holistik”,pentru a afla cum poate intra în posesia premiului. 

============

Pentru ca o persoană să reintre în armonie cu propria constituție biolo­gică și cerințele firești ale organismului, este nevoie de un ghidaj atât din punct de vedere al obișnuințelor alimentare, cât și al gestionării stărilor emoționale și al provocărilor secolului în care trăim.

În acest context, doar printr-o abordare integrativă se poate ajunge la un echilibru din punct de vedere nutrițional, psiho-emoțional precum și al randamentului fizic și intelectual. Direcțiile pe care le trasăm în cadrul unui program de nutriție asistată sunt îndreptate spre  a mânca pentru a trăi  și  nu spre a trăi pentru mâncare. Persoanele care trec printr-un astfel de program învață să își asculte semnalele transmise de propriul organism, furnizându-i hrană adecvată, odihnă și echilibrul psiho-emoțional. Nutriția integrativă nu se referă doar la un regim alimentar pentru o perioadă determinată care urmărește doar obiective este­tice, ci reprezintă implementa­rea unui nou stil de viață sănătos pe care acea persoană și familia ei să-l adopte fără să mai aibă nevoie de nutriționist.

„Acest tip de consiliere se diferențiază de alte abordări tocmai prin metodele aplicative folosite. Oferim persoanei aflate în programul nutrițional, alternative sănătoase la preferințele culinare fără a fi private de gust, culoare sau nutrienți importanți. Acest lucru nu este suficient doar în teorie sau printr-o dietă restrictivă, ci printr-o educare activă și eficientă în vederea schimbării obișnuințelor alimentare. Prin  serviciul de “personal chef & nutriționist”, persoana asistată va învăța să gătească rețete sănătoase și simple sub ghidajul unui bucătar dietetician în bază tabloului enzimatic digestiv și al obiectivelor stabilite. De asemenea, va învăța ce alimente să-și achiziționeze, cum să le conserve, să le prepare, ce va mânca în vacanțe, la întâlniri, la restaurante, cum să-și determine copiii să mănânce sănătos etc.”, explică nutriționistul Marilena Oprișanu. 

Prin abordarea nutriției integrative se urmăresc cauzele care au dus la un dezechilibru. Persoana aflată în planul nu­tri­țional  primește direcții terapeutice în baza unei analize efec­tuată de mai mulți specia­liști atât din medicină alopată, cât și cea comple­mentară. În funcție de fie­care caz în parte se aplică terapia și pla­nul nu­tri­țional adecvat. 

Adevăratele cauze

Biofeedback-ul este o metodă de investigare noninvazivă care furnizează informații până la nivel celular.  Printr-o astfel de metodă, se poate identifica:

  • profilul natal (ce sensibilități are persoana din naștere);
  • organele și sistemele aflate în risc;
  • analiza celulară (ce vitalitate are, oxigenare, putere de regenerare);
  • indicele de stres și sursele sale;
  • tabloul enzimatic digestiv (ce tipuri de alimente și ce dificultăți există în metabolizarea lor);
  • dezechilibre hormonale;
  • vitamine, minerale, aminoacizi;
  • undele cerebrale și calitatea somnului;
  • scanare cerebrală, nutriție cerebrală, neurotransmițători;
  • scanarea co loanei vertebrale;
  • „Hartă emoționala“ unde aparatul, împreună cu specialistul, traduc o parte din traumele, trăirile și încercările cu care se confruntă persoană;
  • vârstă tisulară și cea metabolică;
  • procesele regenerative și degenerative;
  • cauzele și factorii agravanți de boală.

În acest fel sunt „puse în lumină“ adevăra­tele cauze ale excesului de greutate sau alte dezechilibre din organism.

Concurs Holistik și „România liberă“

Participă la concursul organizat de Holistik și „România liberă“ și poți câștiga un pachet special de nutriție asistată în valoare de 1.000 de lei. Pachetul conține:

– evaluarea stării de sănătate prin metoda Biofeedback: evaluare preliminară în vederea stabilirii stării de sănătate și parametrii psiho-emoționali (90 de minute)

 – dietă personalizată pentru 6 săptămâni în baza tabloului enzimatic digestiv

 – 6 consultații individuale: la clinică, o dată pe săptămână; la fiecare consultație se va analiza compoziția corporală, se va discuta ce dificultăți a întâmpinat persoana  asistată în bază jurnalului alimentar și se vor prezenta principii alimentare corecte.

 – o sesiune de personal chef & nutriționist cu Marilena Oprișanu: specialistul va veni la domiciliul persoanei asistate și va găti 3 rețete sănătoase adaptate tabloului enzimatic digestiv individual; în cadrul acestui atelier puteți invita familia sau prietenii și veți beneficia de un meniu gătit de un Masterchef.

Pentru a participa la concursul organizat de Holistik și „România liberă“ trebuie să răspundeți la întrebarea: Ce este nutriția integrată? și să trimiteți pe adresa de email editoronline@romanialibera.ro, cu mențiunea „Concurs Holistik“. Termen limită: 29 aprilie 2016. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă