10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCum comunică femeile eficient cu bărbaţii din mediul business

Cum comunică femeile eficient cu bărbaţii din mediul business

Sunt din ce în ce mai multe femei de succes, care îşi construiesc o carieră în mediul business. De cele mai multe ori, trebuie să închei contracte sau să negociezi cu bărbaţi. Există o diferenţă între stilul bărbaţilor de a face afaceri şi cel al femeilor. Dacă ştii câteva trucuri prin care să comunici eficient la locul de muncă sau în mediul de afaceri, vei evita neînţelegeri şi vei creşte numărul de colaborări cu colegii tăi de sex masculin.

1. Fii concisă!

Ştim că femeile folosesc într-o zi mai multe cuvinte decât bărbaţii, că ele sunt mai atente la detalii şi bărbaţii sunt mai practici. Când vine vorba de comunicare şi vrei ca mesajul să-ţi atingă scopul, trebuie să fii concisă. Bărbaţilor le plac lucrurilor concrete şi nu le place să se piardă în detalii. În loc să dezvolţi conversaţii lungi, încearcă să trasezi punctele importante pe care vrei să le comunici şi să foloseşti în loc de „aşa este”, mai degrabă „eu cred că aşa este”. De asemenea, când ai de-a face cu un bărbat, vino cu exemple cuantificabile. Te vor ajuta în momentele în care negociezi sau încerci să convingi.

2. Fii specifică!

Când o femeie şi un bărbat interacţionează la locul de muncă, pot apărea diferenţe care se pot manifesta prin opinii sau convingeri. Aceste neînţelegeri pot conduce adesea la o stare conflictuală. Ca să eviţi acest tip de conversaţii, încearcă să fii specifică pentru a evita confuzia. Dacă eşti evazivă, nu vei transmite decât o stare nesigură din care interlocutorul tău nu va înţelege nimic. A fi specific, înseamnă să dai toate detaliile importante: dată, loc, timp, cost. Încearcă să obţii confirmarea verbală sau pentru un plus de siguranţă, confirmare scrisă. În felul acesta, eviţi orice fel de confuzie.

3. Fii deschisă!

Construirea unei relaţii solide este esenţială pentru o bună colaborare şi pentru creşterea productivităţii în mediul business. Chiar dacă majoritatea femeilor se simt mai confortabil socializând tot cu o femeie pentru că empatizează mai uşor şi bărbaţii au adesea aceleaşi probleme. Aşadar, fii deschisă şi sprijină-ţi colegii şi în afara locului de muncă. Prin înţelegere, îţi vei apropia colegii, femei şi bărbaţi deopotrivă. Dacă înţelegi diferenţele dintre cele două sexe, vei putea empatiza mai mult şi vei şti cum să comunici.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă