17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRCum îţi alegi maşina de spălat vase

Cum îţi alegi maşina de spălat vase

Maşina de spălat vase s-a transformat din moft în adevărată binecuvântare. O dată ce ai ajuns la această concluzie, trebuie să-ţi cumperi una. Aşa că profită de mâna de ajutor pe care ţi-o dă APC – România, care a realizat un test comparativ pe 11 modele.

Testarea a luat în calcul criterii precum performanţele, durata programelor, consumul de energie electrică şi de apă, zgomotul produs, manualul, uşurinţa utilizării şi calitatea materialelor. Testele au fost realizate la laboratoare acreditate, la aceste teste participând şi alte organizaţii de consumatori din UE. Testele efectuate sunt teste comparative, ceea ce înseamnă că se respectă aceleaşi condiţii şi criterii de testare pentru toate modelele. Atât temperatura, cât şi umiditatea din laborator sunt monitorizate şi menţinute la aceleaşi valori pe toată durata testării şi pentru toate modelele testate. Duritatea apei, dar şi temperatura acesteia sunt aceleaşi pentru toate criteriile de testare la care sunt supuse modelele.

Modelele trimise spre testare sunt achiziţionate de către organizaţiile de consumatori participante, la acest test neacceptându-se furnizarea de modele direct de la producător, importator sau comerciant. Prin aceasta practică se evita „pregătirea” de către producători a unui model „special”. Criteriile principale de testare însumează alte subcriterii ce vor fi explicate mai jos. Rezultatul total însumează toate criteriile de testare la care este supusă maşina de spălat vase.

Principalele criterii

Performanţa maşinii de spălat vase este cel mai important criteriu de testare, deoarece deţine şi cea mai mare pondere în rezultatul total. Pentru ca o maşina de spălat vase să fie bună, trebuie, în primul rând, să spele vasele corespunzător. Performanţa maşinii de spălat vase însumează rezultatele obţinute de modelul testat la eficienţa spălării şi la eficienţa uscării vaselor. Pentru acest criteriu de testare au fost utilizate două programe: programul principal de care dispune modelul testat şi programul ECO. În tabel sunt menţionate programele ce au fost utilizate şi denumirile lor. La aceste criterii de testare s-a utilizat acelaşi tip de veselă şi acelaşi număr de piese pentru toate modelele testate. Pe lângă veselă, au fost introduse oale şi vase de diferite tipuri şi mărimi din inox , ceramică şi sticlă. Murdăria vaselor a fost calculată şi uniform distribuită pe vesela folosită ca mostră, respectându-se aceleaşi condiţii de testare pentru toate modelele. Pentru a murdări vesela au fost utilizate ingrediente din viaţa de zi cu zi: ouă, carne, spanac, cafea, margarină vegetală, ulei de gătit, ciocolată calda etc. Timpul de uscare a murdăriei este acelaşi pentru toate mostrele utilizate. Performanţa este analizată în funcţie de rezultatele obţinute atât la spălare, cât şi la uscare.

Durata programelor calculează timpul efectiv necesar unui program să se deruleze. Pentru calcularea acestor timpi au fost utilizate două programe: cel principal şi cel economic, la fel ca şi la testele de performanţă.

Consumul de energie a utilizat două programe: cel principal şi cel ECO. S-au calculat efectiv cantitatea de energie şi cantitatea de apă necesare pentru derularea programelor mai sus menţionate.

Manualul este analizat şi notat în funcţie de informaţiile ce se regăsesc în el, de forma acestuia şi uşurinţa parcurgerii.

Zgomotul este criteriul de testare care măsoară efectiv numărul de decibeli produşi de fiecare model în parte.

Uşurinţa utilizării analizează şi notează maşina de spălat vase în funcţie de gradul de confort în folosire. Se urmăresc toate aspectele şi toate componentele maşinii de spălat vase: dispunerea butoanelor de comandă, unghiul de deschidere a uşii, umplerea sertarului cu detergent, dispunerea rafturilor, uşurinţa încărcării şi descărcării veselei etc. Sunt analizaţi timpii necesari pentru efectuarea diferitelor operaţiuni, cât şi numărul de comenzi ce trebuie efectuate pentru iniţializarea şi parcurgerea programelor.

Calitatea materialelor analizează şi acorda nota în funcţie de calităţile materialelor din care este confecţionata maşina de spălat vase. Sunt analizate toate componentele maşinii de spălat vase.

RECOMANDĂRILE APC

BOSCH SMS53M32EU a obţinut rezultatul total cel mai mare cu calificativul „BUN”: 64,38%. Acest model a obţinut şi cel mai mare scor la criteriu de testare „Consum”. Totodată, este şi cel mai ECO model. Următoarele modele ca rezultat total obţinut sunt produse de Hotpoint Ariston şi Siemens.

Siemens SE25E851EU a obţinut cele mai bune performanţe. Acest model a obţinut punctajul cel mai mare şi la criteriul de testare a manualului. Este, aşadar, modelul care spăla vasele cel mai bine.

Aeg Electrolux Favorit_99000VIP este cel mai silenţios dintre cele 11 maşini de spălat vase testate.

Hotpoint Ariston LDF12314XEUHA este cel mai uşor de utilizat model.

Indesit DFG051 este modelul cu cea mai bună calitate a materialelor.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă