10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRCum îţi poţi face propriile produse de curăţat?

Cum îţi poţi face propriile produse de curăţat?

Care sunt avantajele produselor de curăţat făcute de tine? În primul rând, nu sunt toxice iar în al doilea rând te costă mai puţin decât cele din comerţ. Aceste produse naturale sunt foarte uşor de făcut, ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază.

1. Dezinfectant pentru baie

Pentru a-ţi crea propria soluţie de curăţat baia, dizolvă o jumătate de cană de oţet, cu ¼ cană de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă. Această compoziţie poate fi folosită pentru petele de calcar de pe vană, chiuvetă şi pentru oglinzile din baie.

2. Odorizant de cameră

Poţi face propriul odorizant de cameră din ingrediente 100% naturale cu minim de efort. Tot ceea ce trebuie să faci este amesteci bicarbonat de sodiu, oţet şi zeamă de lămâie într-un pulverizator şi odorizantul obţinut va absorbi toate mirosurile neplăcute din casă. De asemenea, anumite plante precum lavanda pot da un parfum plăcut încăperii tale.

3. Soluţie pentru petele de cafea

Petele de cafea pot fi îndepărtate cu ajutorul unui burete pe care ai turnat un pic de oţet.

Pentru a-ţi face propriul înălbitor, amestecă într-un bol cu apă, apă oxigenată şi picături de ulei aromat. Este o soluţie eficientă şi foarte practică pentru rufele albe.

4. Soluţie pentru curăţarea covorului

Soluţia naturală pentru curăţarea covorului are nevoie doar de două ingrediente: oţet şi apă. Această compoziţie se toarnă într-un pulverizator. Se aplică pe petele de pe covor şi se lasă să acţioneze câteva minute după care se curăţă bine zona.

5. Soluţie pentru şters praful

Pentru mobila veche poţi prepara o soluţie dintr-o jumătate de cană de zeamă de lămâie şi apă fierbinte. Amestecă bine şi aplică pe o cârpă de bumbac. Şterge mobila cu această soluţie după care tamponează cu o cârpă uscată.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă