10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCum obținem un bronz frumos, fără a ne expune la prea multe...

Cum obținem un bronz frumos, fără a ne expune la prea multe riscuri

Despre faptul că razele soarelui ne pot dăuna, ba chiar putem să ajungem în situații grave, știm cu toții, însă cui nu îi place un bronz frumos, mai ales în timpul verii, când ne etalăm cele mai lejere și frumoase ținute pe care le avem.

Când alegem să facem plajă și să stăm la soare, este necesar să fim conștienți de riscurile la care ne expunem, dar și pașii necesari pentru a obține un bronz frumos cu care să ne mândrim.

Expunerea la soare trebuie făcuta cu moderație și este necesar să respecți anumite intervale din cursul zilei, pentru a face plajă. Orele optime de a te expune la soare încep de la 7 dimineața, până la ora 11, după care te retragi până la ora 17, deoarece atunci sunt cele mai mari radiații ultraviolete, iar acestea sunt foarte dăunătoare.

Cel mai important pas de care trebuie să ții cont când vrei să faci plaja și să te bronzezi, este să te dai cu cremă de protecție solară. De reținut este și faptul că e bine ca pielea să fie exfoliată înainte de aplicarea cremei cu SPF.

Trebuie să te dai cu cremă cu aproximativ 20-30 de minute înainte de expunerea la soare, să alegi tipul de protecție potrivit pielii tale, iar de fiecare dată când ieși din apă, să aplici un nou strat de cremă.

De la cea mai deschisă nuanță de piele, până la cea mai închisă, se aplică și cremă cu factorul de protecție potrivit, însă în ordine descrescătoare. Astfel pentru pielea deschisă vei aplica o cremă cu SPF de minim 30, pentru cea medie SPF între 15 și 25, iar pentru un ten închis sau foarte bronzat, poți să alegi SPF între 6 și 10. De reținut că pentru copii și bebeluși se alege mereu factor de protecție între 35 și 50.

Pentru a preveni hiperpigmentările, să nu folosești niciun fel de parfum la plajă. Eventual loțiuni parfumate.

Este foarte important să consumăm foarte multă apă plată și în niciun caz băuturi alcoolice, dacă ne dorim un bronz frumos.

Pentru a-i asigura bronzului viață cât mai lungă, este bine ca după fiecare stat la plaja să aplici loțiune hidratantă pe tot corpul.

În afară de loțiunea de corp, pentru a grăbi procesul de bronzare, poți să aplici și niște spray-uri naturale de accelerare sau dacă ai ulei de corp cu factor de protecție și nu cremă, poți să adaugi câteva lingurițe de ulei de masline în el; ajută ca bronzul “să se întâmple mai repede”.

Alimentația este și ea foarte importantă dacă vrem să obținem bronzul perfect. Printre alimentele care ne ajută să căpătăm o culoare frumoasă dupa ce am stat la plaja, se numără și: morcovii, nectarinele, citricele, papaya, mango și toate legumele și fructele bogate în calciu, potasiu și fier.

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă