20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRCum să alegi un frigider potrivit pentru locuința ta

Cum să alegi un frigider potrivit pentru locuința ta

Frigiderul este un aparat casnic de care avem nevoie în orice anotimp, indiferent că suntem genul de persoană care găteşte zilnic sau preferă hrana semipreparată. Categoriile și funcțiile disponibile în cazul gamei de aparate frigorifice Arctic sunt foarte variate, așa că poate fi o adevărată provocare să alegi un aparat frigorific potrivit pentru locuința ta.  

Cum  alegem modelul ?

Există mai multe tipuri de frigidere, fiecare cu avantaje specifice și funcții speciale. Înainte de a cumpăra un frigider, gândește-te la ce tip de alimente cumperi. Mergi rar la cumpărături și preferi alimentele congelat sau îți place să ai mereu alimente proaspete?

Frigiderul cu o ușă

Este potrivit dacă spațiul de care dispui nu este foarte generos sau dacă familia ta are doar unul sau doi membri. Simplu și ușor de folosit, îți pune la dispoziție un volum suficient pentru păstrarea alimentelor proaspete. Are rafturi ajustabile și o cutie pentru fructe și legume. În partea de sus are încorporat congelatorul cu ușă separată.

Frigiderul cu două uși

Este modelul clasic de aparat frigorific și ideal pentru cei care folosesc congelatorul în mod regulat, dar nu au nevoie de un spațiu foarte mare de depozitare în interiorul acestuia. Capacitatea frigiderului este generoasă, fiind împărțită eficient prin rafturi ajustabile, chiar și pe ușă, și o cutie pentru fructe și legume.

Combina frigorifică

Este opțiunea cea mai bună când ai nevoie de un frigider, dar și de un congelator încăpător, însă nu dispui de suficient spațiu pentru două echipamente de răcire separate. Cele două compartimente frigorifice sunt delimitate prin uși separate, cu răcitorul situat deasupra congelatorului.

Ce vrei să facă combina ta frigorifică?

Setarea independentă a temperaturii din congelator și frigider

Acest lucru este posibil doar în cazul în care aparatul frigorific cu un singur compresor este prevăzut cu panou de comandă.

Alegem NO Frost sau Freon clasic ?

Pentru cei ce încă nu știu la ce ajută “NO Frost”, principalul avantaj al tehnologiei este ca aerul circulă uniform iar vaporii de apă sunt evacuați inteligent în așa fel încât fructele și legumele să nu înghețe. Avantajul principal? Dacă nu se mai depune gheața în congelator înseamnă că nu trebuie să mai dezgheți de tot combina frigorifică o dată la câteva luni – o activitate care îți consumă și timp și, mai mult decât atât, periclitează calitatea alimentelor depozitate înăuntru.

Concret, un aparat frigorific cu tehnologia NO Frost are in principiu trei componente: un temporizator, o bobina de încălzire și un senzor de caldură. În funcție de aparat, în combinație cu senzorul de căldură și temporizator se pornește bobina de incălzire și face ca temperatura să crească ușor în interior pentru a înlătura vaporii și astfel a face mediul uscat. De aceea este recomandat ca pentru păstrarea suculenței alimentelor și mai ales a legumelor și fructelor congelate, acestea să fie păstrate în pungi cât mai bine închise.

Eficiență în organizarea spațiului frigorific

 Rafturile ajustabile, atât cele din interiorul compartimentului frigorific, cât și cele de pe ușă îți permit să aranjezi alimentele și recipientele în frigider, după bunul tău plac. Prezența compartimentelor pentru alimente speciale te ajută să păstrezi ordine în frigider.

 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă