10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCum să îi faci pe oamenii din jurul tău să zâmbească

Cum să îi faci pe oamenii din jurul tău să zâmbească

Locul de muncă, casa, activităţile noastre zilnice ne ocupă atât de mult timp şi spaţiu în gândirea noastră că adesea uităm să mai zâmbim sau să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Zâmbetul este contagios şi ne face să ne simţim mai bine. Nu trebuie să fii un comedian ca să poţi smulge un zâmbet de la cineva care este supărat. Poţi face gesturi mici care să lumineze ziua altora. Poţi să:

– Fii mai atent cu cei din jur şi să faci gesturi politicoase. Poţi să ţii uşa de la lift pentru cineva în loc să te îmbulzeşti.

– Dacă călătoreşti cu mijloacele de transport în comun, fă un bine cuiva şi oferă-ţi locul. Persoanele mai în vârstă chiar îţi vor mulţumi pentru acest gest.

– Nu uita să complimentezi şi să recunoşti succesul altora. Data viitoare, felicită-ţi un prieten sau un coleg de muncă care a muncit mult pentru proiect.

– Nu trebuie să scriem mesaje doar când avem ceva de comunicat. Putem să scriem spontan un SMS amuzant unui prieten drag.

– Fii atent cu cei din jurul tău. Ascultă-i şi încearcă să îi înţelegi.

– Sună pe cineva cu care nu ai mai vorbit de foarte mult timp. Cu siguranţă vei face persoana respectivă să zâmbească.

– Spune mai des „te iubesc” persoanelor dragi.

– Adu-ţi aminte de momente plăcute şi împărtăşeşte-le cu cineva.

– După ora de sport, pune greutăţile înapoi la locul lor. Vei uşura munca cuiva

– Lasă pe masa unui coleg, o cafea şi un bileţel chiar înainte să sosească la serviciu.

De cele mai multe ori, gesturile mici sunt cele care pot lumina ziua cuiva drag. Suntem atât de obişnuiţi să cumpărăm cadouri mari sau să ne manifestăm doar cu ocazia unei aniversări, încât uităm că fiecare zi este la fel de importantă şi ne putem exprima sentimentele faţă de cei dragi cu gesture mici şi simple.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă