10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCum să menții starea de dispoziție a animalului tău de companie atunci...

Cum să menții starea de dispoziție a animalului tău de companie atunci când rămâne singur acasă?

 Toți iubitorii și stăpânii de animale știu cât de important este ca pisica sau câinele să aibă mereu ceva de făcut, atunci când nu sunt obosiți sau nu dorm.

 Animalele au foarte multă energie și trebuie să o consume într-un fel sau altul, iar când rămân singure în casă, foarte multe intră în mici depresii,  din cauza faptului că nu mai primesc atenție.

 Cum faci să îi menții fericirea animalului tău de companie atunci când rămâne singur acasă?

 1. Joacă-te cu el de dimineață și cu cel puțin 30 de minute înainte să pleci de acasă, iar dacă animalul tău nu e mare amator de jucării sau nu prea îi place să alerge, atunci petrece timp cu acesta în orice mod îi place să se simtă băgat în seamă și iubit. Astfel își va primi porția de atenție necesară încât să își mai ia gândul un pic de la faptul că nu ești acasă.

 2. Lasă-i ceva de făcut, de realizat; ceva care să semene cu un proiect. Sunt tot felul de jocuri sau puzzle-uri din mâncare, care stârnesc creativitatea animalului tău de companie. În general, €œ"proiectele" de acest gen ar trebui să dureze minim 20 de minute.

 3. Tratează-i simțurile și fă-l să fie uimit și dornic de provocare. Unge o jucărie cu niște salam, o bucată de slănină sau orice altceva crezi că îi va trezi simțurile, dar îl va ține și ocupat.

 4. Ascunde-i jucăriile prin casă, astfel încât să îl provoci să le caute. Animalele sunt conștiente de lucrușoarele care le aparțin, iar dacă le lași în locul lor obișnuit sau la vedere, parcă nici tentația nu e aceeași. Amplasează-le strategic, în funcție de locurile în care știi că îi place cel mai mult să stea. Pentru că nici dacă nu are cum să le găsească nu e o variantă bună, nu-i așa?

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă