16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRCum să ne ferim de hoții de mașini și de componente auto

Cum să ne ferim de hoții de mașini și de componente auto

Cheile uitate în contact sau o poșetă lăsată pe banchetă le atrage atenția infractorilor. Multe mașini sunt furate sau sparte din cauza neglijenței proprietarilor.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să nu parcaţi maşina în locuri izolate, întunecoase sau neamenajate.

Pentru a reduce riscul victimal, lăsaţi autoturismul parcat pe timpul nopţii în parcări amenajate sau în zone bine iluminate.

Nu păstraţi dublura cheilor de contact în sertarul de la bord – torpedou şi nici nu lăsaţi acte personale sau alte înscrisuri în autoturism.

De asemenea, nu lăsaţi cheile în contact, niciodată, în momentul în care părăsiţi autoturismul, chiar şi atunci când o faceţi pentru o scurtă perioadă de timp.

Pentru reducerea riscului victimal, Poliţia Capitalei vă mai recomandă ca atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute, verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate. Nu lăsaţi la vedere, în interiorul acestuia, obiecte de valoare ce pot fi tentante pentru persoanele cu intenţii infracţionale.

În timpul opririi la semafor, în parcări sau în intersecţii aglomerate, este indicat să aveţi geamurile autoturismului închise şi portierele asigurate.

O măsură de prevenţie a furtului autoturismului este cea de asigurare a autoturismului cu sisteme mecanice antifurt, dispozitive care sunt uşor de procurat şi destul de eficiente. Similar, montarea unui sistem de alarmare cu avertizare acustică şi luminoasă este o altă măsură ce poate contribui la reducerea riscului de victimizare pe acest gen de infracţiune.

Marchează piesele vulnerabile (jenţi, oglinzi, pneuri etc.) şi nu lăsa autoturismele defecte, perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate de către infractori.

În final, Poliţia Capitalei le recomandă tuturor cetăţenilor să reclame furtul sau distrugerea autoturismului, pentru că doar cunoscând aceste situaţii, poliţiştii bucureşteni pot declanşa verificări în aceste cazuri, în scopul identificării suspecţilor, a tragerii lor la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului astfel creat.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă