16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCum să ne reîmprospătăm aerul din casă

Cum să ne reîmprospătăm aerul din casă

Ne petrecem majoritatea timpului în casă, în special cei care stăm la apartament. Este important să avem grijă de calitatea aerului pe care îl inspirăm. Lipsa de oxigen şi aerul închis ne poate cauza stări de somnolenţă şi de moleşeală. Pe lângă curăţenia pe care trebuie să o faci măcar o dată pe săptămână, există câteva trucuri cu care îţi poţi reîmprospăta aerul din casă.

1. Curăţă filtrul de aer

Dacă deţii propria casă, curăţarea sau schimbarea filtrului de aer ar trebui să facă parte din obişnuinţa săptămânală. Filtrele neschimbate sunt pline de impurităţi, alergeni şi germeni care sunt un magnet pentru diferite boli. Curăţă-le şi înlocuieşte-le cât de des posibil. Angajează un profesionist să îţi cureţe conductele.

2. Cumpără plante

Anumite plante îmbunătăţesc oxigenul din cameră prin înlăturarea toxinelor. Dacă ai animale de casă, ai grijă să nu cumperi plante care le-ar putea fi dăunătoare. De asemenea, plantele nu numai că te ajută să-ţi reîmprospătezi aerul din încăpere, dar dau un plus de vitalitate spaţiului tău.

3. Aeriseşte!

Este indicat să aerisim cât mai des, pentru a lăsa aerul proaspăt să pătrundă în casă. Seara înainte de culcare, este indicat să laşi geamul deschis 15 minute pentru a se umple camera de oxigen. Astfel, vei avea un somn mai odihnitor.

4. Controlează apariţia mucegaiului

Cea mai uşoară metodă de a curăţa aerul din încăpere este să controlezi umiditatea Plasează un dezumidificator în zonele din casă unde ştii că ai putea să ai probleme cu igrasia. Mucegaiul nu numai că este urât mirositor, dar îmbâcseşte mirosul din cameră.

5. Uleiuri volatile

Uleiurile volatile sunt o soluţie eficientă pentru a scăpa de mirosul neplăcut din cameră şi pentru a reîmpropăta aerul. Mirosul de mentă, lavandă sau eucalipt pot reîmprospăta aerul din încăpere şi dau un miros revigorant.

Cele mai citite

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă