14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCum să scapi de durerile menstruale

Cum să scapi de durerile menstruale

Durerile menstruale ne pot da bătăi de cap şi ne pot anula planurile din ziua cu pricina. De cele mai multe ori durerile pot fi însoţite de frisoane, stări de greaţă, stări de leşin sau probleme de digestie. Putem combate această stare cu mici trucuri pe care le avem la îndemână, fără să apelăm neapărat la antiinflamatoare. Durerile sunt cauzate de contracţiile uterine şi le putem preveni chiar dinaintea ciclului menstrual.

1. Sticluţa cu apă caldă

În cazul în care durerile menstruale nu cedează, ai la îndemână o soluţie simplă şi eficientă. Încălzeşte-ţi apă şi toarn-o într-un recipient de 0,5 l. Întinde-te şi pune-ţi sticluţa cu apă caldă pe burtă.

2. Tinctura de zmeur

Dacă nu ştiai până acum de beneficiile tincturei de zmeur, este timpul să afli. Pe lângă beneficiile pe care le aduce prin combaterea chisturilor ovariene şi a dereglărilor menstruale, ameliorează durerile din timpul ciclului menstrual.

3. Alimentaţia adecvată

Dacă te alimentezi corect şi îţi iei doza de vitamine din complexul B, poţi contribui la ameliorarea durerilor menstruale. Consumă legume şi fructe din belşug în această perioadă.

4. Ceaiuri

Sunt câteva ceaiuri care te pot ajuta în această perioada dificilă. Ca de exemplu, ceaiul de muşeţel sau de ghimbir pot contribui la reducerea durerilor menstruale.

5. Fă mişcare

Efortul fizic este recomandat înaintea ciclului menstrual. Dacă faci exerciţii fizice în mod regulat, sunt şanse mari ca în timpul momentului disconfortabil să se reducă durerile şi să te simţi mai bine.

6. Evită orice sursă de stres

În acea perioadă, din cauza hormonilor avem des fluctuaţii de stări emotive, în special stări de irascibilitate. Încearcă să eviţi orice factor de stres care poate declanşa stări de nervozitate. Este indicat să te întinzi într-o cameră răcoroasă, aerisită şi confortabilă.

Cele mai citite

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...

Spitalul Foișor, noi informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Spitalul Foişor a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor. „Evaluarea domnului...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă