16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăGDPRCum să te descurci cu 3 tipuri de prietene mai "enervante"

Cum să te descurci cu 3 tipuri de prietene mai “enervante”

Cu toții avem prieteni cu care ne petrecem majoritatea timpului, în fața cărora ne destăinuim și cei la care apelăm când avem vreo problemă, deci este normal că ne plac prietenii pe care îi avem, nu-i așa?

Dar nu există oare motive pentru care ne enervează uneori? Sigur ai şi tu prietene care au anumite defecte sau părți mai puțin neplăcute.

Există mai multe tipuri de fete, iar noi am găsit 3 prototipuri pe care ți le prezentăm în continuare:

1. Întârziata

Prietena aceasta mereu întârzie, indiferent despre ce ar fi vorba, de locație, eveniment, ea niciodată nu este punctuală.

Ce să faci? Dacă vrei să îi comunici problema într-un mod grațios, fără să se supere, spune-i ceva de genul: "Ma face să mă simt abandonată când oamenii intarzie”, iar dacă nu recepționează, schimbă-ți modul de trai cu ea. Încearcă să te întâlnești cu această prietenă în locuri unde ora este importantă, cum ar fi mersul la cinematograf. Și dacă ieși în parc, mai ia o prietenă cu tine, ca să nu aștepți mereu singură.

Nu uita că genul acesta de persoane ori nu se schimbă deloc, ori se schimbă foarte greu. Prin urmare, tu trebuie să fii cea care face niște modificări în relația de prietenie și modul de funcționare al acesteia.

2. Cea care vrea să fie mereu în centrul atenției

Acestei prietene i se întâmplă mereu cele mai frumoase, groaznice, minunate, interesante sau ciudate lucruri. Sau cel puțin așa spune ea; ideea e că întotdeauna găsește ceva de zis care să atragă atenția și să monopolizeze o întreagă discuție sau un cerc de oameni.

Ce să faci? Poți să fii și discretă, amuzantă, dar să subliniezi până la urmă ceva important și să încerci ceva de genul "Bine, bine, am înțeles ce ți s-a întâmplat, este absolut fascinant, dar hai să vorbim și despre mine, totusi”, după care începi să spui tu o poveste interesantă.

Ideea e că prietena ta va înțelege subtilitatea mesajului pe care ai vrut să i-l transmiţi; și dacă totuși nu, ar trebui să vorbești deschis și să îi spui că nu e în regulă ca mereu, orice să fie despre ea.

3. Mereu în competitie

Orice reușită pe care o ai tu, devine și ținta reușitei ei. Este genul acela de prietenă care nu suportă să fie învinsă sau să i se arate că există situații în care tu ești mai bună decât ea.

Ce să faci? Aici este pe atât de simplu pe cât de complicat. Trebuie să vorbești deschis cu ea, pentru a-ți da seama de adevăratele motive pentru care este mereu într-o competiție cu tine.

Ori o face pentru că te admiră, ori pentru că vrea să te doboare. Cu siguranță îți poți da seama dacă trebuie să continui sau nu prietenia, în funcție de răspunsul pe care îl vei găsi la nelămurirea menționată mai sus. 

Cele mai citite

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Prognoza meteo pe regiuni. Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă în intervalul 13 - 26 mai. Astfel, în următoarele două săptămâni,...

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...
Ultima oră
Pe aceeași temă