17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRCum să te protejezi de costurile ascunse ale unui credit financiar

Cum să te protejezi de costurile ascunse ale unui credit financiar

În 2015, posibilitatea accesării unor credite de consum este tot mai mare. Fie că vorbim despre credite bancare sau nebancare, există o mulţime de instituții financiare care oferă sume de bani mai mici sau mai mari, în funcţie de nevoile personale. Ceea ce trebuie să știți este că toate aceste produse de creditare, indiferent de cine le oferă, presupun acceptarea unor termeni și conditii, pe care vă sfătuim să-i citiți cu mare atenție, înainte de semnare.

Iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le cunoaşteţi înainte de a accesa un credit nebancar:

Nu trebuie să prezentaţi motivul pentru care aveţi nevoie de credit

​Creditele nebancare se pot lua, de cele mai multe ori, indiferent de destinatia sumelor solicitate. Fie că aveţi probleme medicale, vreţi să investiţisau, pur şi simplu, trebuie să plătiţi ceva urgent, creditele nebancare nu ar trebui să fie justificate.

De ce acte aveţi nevoie

Pentru un credit nebancar, aveți nevoie doar de o adeverinţă de venit şi de buletin. Aşadar, dacă vă sunt cerute mai multe acte, este bine să întrebaţi care este motivul.

Modalitatea de returnare a banilor

Este absolut necesar să cereţi de la agenţii instituţiei toate informaţiile necesare, insclusiv posibilităţile prin care puteţi face plata ratelor. Spre exemplu, în cazul Provident, puteţi solicita să primiţi împrumutul chiar acasă, iar plata să o faceţi tot de acasă, în fiecare lună.

Aflaţi dobânda

Unul dintre cele mai importante lucruri, atunci când optaţi pentru un credit nebancar, este să cereţi un desfăşurător al tuturor ratelor şi să aflaţi dobânda exactă. Puteţi face acest lucru, de multe ori, şi prin calculatorul de rate pe care îl au anumite instituţii, pe website-urile proprii.

 Stabiliţi perioada ratelor

Înainte să semnaţi orice, gândiţi-vă bine dacă vă puteţi descurca pe întreaga perioadă a ratelor şi dacă un credit pe o perioada mai lungă de timp vă ajută cu adevărat. De multe ori, s-ar putea ca el să vă determine să amânati/renunțați la alte posibile investiţii.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă