16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăGDPRCum se alege salteaua de pat potrivita necesitatilor personale (P)

Cum se alege salteaua de pat potrivita necesitatilor personale (P)

In cazul in care durerile de spate sunt din ce in mai frecvente, iar timpul petrecut in pat a devenit un cosmar, inseamna ca a venit momentul pentru a achizitiona o noua saltea. Nicio persoana nu poate da randament daca nu are mintea limpede si trupul odihnit, ori daca nu se duce cu drag la culcare stiind ca patul este un loc relaxant.

Celulele organismului se refac in timpul somnului asa ca este nevoie de cel putin 6 ore de odihna pe noapte pentru a se asigura regenerarea tuturor organelor. Daca somnul din timpul noptii nu este unul de calitate, iar corpul nu isi recapata energia, ziua urmatoare poate fi dezastruoasa din toate punctele de vedere. Se stie ca oamenii petrec in medie intre 8-12 ore in pat, fie ca dorm, fie ca se uita la televizor sau citesc o carte. Asa ca, au nevoie de o saltea care sa le mentina coloana dreapta si pe care sa se simta confortabil.

Tipuri de saltele de pat

Pe piata de profil exista mai multe tipuri de saltele de pat, iar pretul variaza in functie de materialul folosit.

1. Saltelele cu arc

In primul rand, saltelele cu arc sunt cele mai populare pentru ca au o durata de viata mult mai mare. Este vorba despre acele saltele suficient de rigide pentru a sustine o greutate mai mare, dar suficient de sensibile daca se sare pe ele in mod repetat (in special copiii adora sa faca acest lucru). Din punct de vedere al pretului, o saltea cu arcuri este cea mai accesibila.

2. Saltele cu spuma

In al doilea rand, exista saltelele cu spuma, o inovatie in acest domeniu pentru ca se adapteaza perfect nevoilor corpului fiecarei persoane. Acestea se muleaza pe forma corpului si asigura un somn linistit fara sa mai apara nevoia de a schimba pozitia de cateva ori pe noapte. Foiala permanenta din timpul noptii ii impiedica pe cei mai multi sa doarma fara vise, asa ca salteaua cu spuma vine in ajutorul lor. In plus, are capacitatea de a regla temperatura, ceea ce inseamna ca transpiratia cu care o parte din oameni se confrunta, va disparea. Este adevarat ca o astfel de saltea este mai pretentioasa si trebuie ingrijita cu mare atentie. In plus este necesar sa fie schimbata mult mai repede decat salteaua cu arcuri, care daca este bine ingrijita poate rezista si 10-15 ani.

3. Saltele din latex

In al treilea rand, exista saltele din latex. Acestea sunt realizate din latex natural sau artificial, iar gradul de duritate este unul ridicat ceea ce inseamna ca miscarile realizate de o persoana nu se vor resimti si pe cealalta parte a patului. Este optiunea perfecta pentru cuplurile care au un program diferit de somn, in care partenerii nu vor sa se deranjeze unii pe altii.

Unde se gasesc cele mai bune saltele?

Inaintea cumpararii oricarui tip de saltea trebuie studiata foarte bine piata. Magazinele specializate se intrec in oferte care mai de care mai atractive in speranta de a atrage tot mai multi clienti. De exemplu, magazinul EXPERT-SALTELE.ro pune la dispozitia cumparatorului cele mai bune saltele din punct de vedere calitativ. Raportul calitate – pret este unul exceptional, aspect ce le transforma in cele mai cautate saltele de pe piata.

Vizitarea unui astfel de magazin online este cea mai buna alternativa pentru ca oferta este extrem de mare. In plus, specialistii in vanzari raspund tuturor intrebarilor si pentru a venit in ajutorul cumparatorului.

Indiferent de suma alocata achizitionarii unei noi saltele este necesar ca aceasta sa intruneasca toate calitatile de care o persoana are nevoie pentru a beneficia de cel mai linisit somn. Se pot face unele concesii in alte aspecte ale vietii casnice, dar salteaua nu ar trebui sa fie una dintre ele, mai ales ca este o investitie care rezista in timp.

Cele mai citite

CSM București a învins Dunărea Brăila și câștigă Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, învingând HC Dunărea Brăila cu scorul de 32-27 (17-13), în finala desfășurată duminică în Sala...

Elena Rîbakina a câștigat turneul WTA de la Stuttgart

Kazaha Elena Rîbakina a câştigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală, în două seturi simetrice, scor 6-2, 6-2,...

VIDEO. Trupa Spice Girls, prezentă la petrecerea dată de Victoria Beckham. Soția fotbalistului a împlinit 50 de ani

La petrecerea aniversară de 50 de ani a Victoriei Beckham, membrele trupei Spice Girls s-au reunit, reînviind amintirile erei lor glorioase din anii '90....
Ultima oră
Pe aceeași temă