20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRCum știi că ai ales ochelarii de soare sănătoși pentru ochii tăi

Cum știi că ai ales ochelarii de soare sănătoși pentru ochii tăi

Ochii noștri sunt înzestrați de la natură cu două tipuri de celule speciale care să-i ajute să se adapteze la diferite medii: uscat, umed, întunecat sau luminos. Concret, când ochii noștri intră în contact cu o sursă de lumină puternică, aceștia se protejează singuri, prin funcția de ecranare a cristalinului și a pigmenților oculari ai retinei. Mai mult, avem reflexul să închidem pleoapele. Același lucru se întâmplă și în condițiile unei expuneri îndelungate la soare și, de aceea, este important să purtăm o perechi de ochelari de soare cu lentile special tratate împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare.

 Dacă ochelarii nu oferă protecție UV, ochii tăi vor avea de suferit. Ochelarii de soare ieftini blochează o parte din lumină, dar o fac superficial și atunci irisul se deschide, lăsând loc acțiunii nocive a razelor ultraviolete. Ochii noștri sunt la fel de vulnerabili la strălucirea soarelui ca și celelalte părți ale corpului, pe care le protejăm cu diferite loțiuni. Studii recente făcute de cercetătorii americani au demonstrat că expunerea prelungită la razele ultraviolete poate duce la un risc crescut de apariție a cataractei și a bolilor degenerative ale retinei. În plus, ochelarii de soare ieftini și cumpărați din zone neautorizate afectează vederea pe termen lung și putem dezvolta afecțiuni care ne vor face să purtăm ochelari și în sezonul rece. 

În schimb, o pereche de ochelari Ray Ban, de exemplu, îți oferă protecție 100% UV față de lumina puternică solară. Practic, cantitatea de lumină care ajunge la ochi depinde de culoarea și grosimea lentilelor, de materialul din care sunt făcute și de tratamentele aplicate pe acestea.

Ochelarii de soare Ray Ban oferă protecție și împotriva strălucirii. Anumite suprafețe reflectă o mare cantitate de lumină și acest lucru poate să îți distragă atenția sau să ascundă anumite obiecte. Ochelarii de soare buni elimină complet acest tip de strălucire folosind polarizarea.

Alegând perechea potrivită de ochelari de soare, această îți va oferi maximă protecție și performanță!

Primul criteriu de care trebuie să ții cont este ca ochelarii de soare să aibă marcajul CE încrustat pe rame. Acesta confirmă calitatea produsului și identitatea producătorului. Dacă marcajul lipsește, înseamna ca ochelarii de soare nu sunt originali și îți pot afecta vederea în timp.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă