15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRDe ce să alegi sportul în aer liber?

De ce să alegi sportul în aer liber?

Să practici sport este sănătos indiferent de mediul ambiant, totuşi contactul cu natura îţi aduce numeroase beneficii atât la nivel fizic, cât şi psihic, intelectual şi social.

Toţi antrenorii de fitness sunt de acord că este mai bine să faci sport în aer liber şi să respiri aerul proaspăt din natură, în locul aerului din sala de fitness, care este de două ori mai poluat decât cel de afară. De altfel, mai multe studii internaţionale au demonstrat că sportul în aer liber este mult mai sănătos decât cel efectuat în spaţii închise.

Cercetătorii britanici au comparat două grupuri de adulţi care au practicat sport în aer liber şi respectiv în sala de fitness, şi au observat că cei care au făcut mişcare în natură s-au bucurat de mai multă energie şi mai multă bună dispoziţie. În plus, unii dintre adulţii care au făcut exerciţii în natură au resimţit o diminuare a stării de anxietate, depresie şi stres.

Cele mai importante motive pentru a alege sportul în aer liber:

1. Dormi mai bine

Mişcarea în aer liber îţi va îmbunătăţi somnul şi buna dispoziţie. Vei observa cum, după fiecare antrenament în parc, vei fi invadat de energie pozitivă şi optimism, iar acest lucru se va reflecta şi în relaţia pe care o ai cu colegii, familia, prietenii.

2. Reduci stresul şi anxietatea

Mişcarea în aer liber este o modalitate perfectă prin care să te eliberezi de tensiune, stres şi oboseală. Mai mult decât atât, vei observa o creştere a stimei de sine generată de activitatea sportivă. Încearcă să găseşti un sport care să îţi facă reală plăcere să îl practici şi de care să nu te plictiseşti uşor.

3. Previi bolile cronice

În timpul antrenamentelor în aer liber, te expui la soare ceea ce stimulează în mod natural organismul să producă peste 80% din necesarul zilnic de vitamina D. Aceasta are un rol important în prevenirea oboselii, a depresiei, îţi protejează sistemul cardiovascular şi este un factor de protecţie împotriva cancerului. Ca şi adult, pentru o cantitate optimă de vitamina D, trebuie să îţi expui la soare faţa, braţele şi toracele aproximativ 10-15 minute pe zi, cel puţin 2 zile pe săptămână.

4. Socializezi şi îşi faci prieteni noi

Fie că joci tenis, te plimbi cu bicicleta, faci echitaţie, kangoo jumps sau alergi în parc, natura îţi oferă o mulţime de posibilităţi pentru a te bucura de aer curat şi mişcare, iar dacă aceste activităţi sunt desfăşurate în grup, devii mai motivat şi rezultatele vor fi rapid vizibile. În plus, participând la activităţi în aer liber, vei cunoaşte şi vei interacţiona cu persoane care împart aceeaşi pasiune cu tine.

Până la terminarea verii mai ai încă posibilitatea să mergi pe Bulevardul Kiseleff, unde, în fiecare week-end, vei găsi locuri special amenajate pentru practicarea diferitelor activităţi sportive. Dacă vrei să respiri din plin aerul curat şi să-ţi îmbunătăţeşti rezistenţa la efort, poţi încerca gratuit orele de Kangoo Jumps organizate de instructorul Diana Ştirbu.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă