20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRDe ce trebuie să ţii cont atunci când îţi cumperi un ceas

De ce trebuie să ţii cont atunci când îţi cumperi un ceas

Un ceas este întotdeauna o investiţie bună. Pentru că reprezintă atât o bijuterie valoroasă, cât şi un accesoriu ce nu se demodează niciodată. Însă există nenumărate modele, din care uneori ne este greu să alegem. Vrem unul digital sau analogic? Unul cu brăţară de piele sau metalică? Auriu sau argintiu? Cât mai scump sau cât mai ieftin?

Iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le faci înainte să îţi cumperi un ceas:

  1. Decide ce fel de ceas vrei

Da, punctul numărul unu este cel mai complicat, pentru că nu ştii exact ce tip de ceas îţi doreşti, în funcţie de stilul şi nevoile tale. Gândeşte-te dacă vrei unul analogic sau unul digital. De obicei, cele digitale sunt sport, ele se potrivesc unui stil casual. Dacă te îmbraci destul de des în costum, cumpără-ţi unul analogic. De asemenea, dacă eşti adeptul unui stil mai boem, poţi încerca chiar şi un ceas de buzunar, vintage.

  1. Verifică sticla ceasului

Este foarte important să verifici cât de fixă şi rezistentă este sticla ceasului, atunci când îl probezi pentru prima dată. Ea poate să fie deja zgâriată, ori să nu fie bine montată – caz în care va cădea mult mai repede. Încearcă să o loveşti uşor cu unghia, pentru a observa dacă se aude vreun zgomot ciudat.

  1. Verifică şi cureaua

După ce te-ai convins că ştii ce tip de ceas îţi doreşti şi că nu are defecţiuni, este timpul să îl pui pe mână şi să vezi dacă nu cumva cureaua este incomodă pentru tine, prea mică sau prea mare. Se poate întâmpla ca materialul din care este făcută să fie prea rigid şi să te jeneze ori să ţi se pară prea grea. Trebuie să ţii cont şi de faptul că cea metalică, din oţel inoxidabil, este și cea mai rezistentă.

  1. Întreabă mai multe despre rezistenţa la apă

Nu sunt foarte dese ocaziile în care intri la duş ori în piscină cu ceasul, aşadar, calitatea de a fi rezistent la apă nu este absolut necesară. Însă, trebuie să întrebi vânzătorul la ce se referă cuvântul ”waterproof”, scris pe capacul ceasului: rezistenţă la stropii de ploaie sau că va supravieţui la adâncimi mari sub apă?

Dacă nici acum nu ştii exact ce îţi doreşti de la un ceas, poţi intra pe watchshop.ro. După ce îţi vor face câteva modele cu ochiul, îi poţi întreba pe reprezentanţii magazinului online cum te pot ajuta în alegerea ta.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă