13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRDescoperă elixirul vieţii

Descoperă elixirul vieţii

Toţi ne-am dori să trăim o veşnicie pentru a fi alături de cei dragi sau pentru a ne bucura de frumuseţile mărunte ale vieţii. Vestea bună este că depinde de noi să avem o viaţă cât mai lungă, fericită şi plină de evenimente de neuitat. Noi decidem cum alegem să ne trăim momentele din viaţă.

Fii pozitivă

Ai auzit-o de multe ori dar să sţii că studiile de la Universitatea Yale au descoperit că persoanele pozitive trăiesc mai mult. Emoţiile negative precum ostilitatea, răutatea şi egoismul au consecinţe asupra sănătăţii noastre, în special asupra inimii, relatează dr. Stephen Post. Pe lângă acest aspect, femeile cu o dispoziţie bună au mai puţine probleme cu inima decât femeile pesimiste. Aşadar, fii mai pozitiv, încearcă activităţi noi, ieşi cu prietenii, fii mai energic.

2. Fii voluntar

The Buck Institute for Age Research raportează că persoanele care sunt voluntare la mai multe organizaţii au o un risc mai scăzut cu 44% de mortalitate faţă de cele care nu fac niciun fel de muncă caritabilă. Acest procentaj este comparabil cu exerciţiile pe care le facem de 4 ori pe săptămână, afirmă dr. Post. În conluzie, înscrie-te într-un grup de voluntari şi ajută oamenii pe cât de mult posibil.

3. Alege persoanele cu care să socializezi

MacArthur Study of Successful Aging relatează că oamenii cu legături sociale strânse sunt mai sănătoase. Este esenţial să avem relaţii benefice şi de lungă durată deoarece prieteniile solide ne pot întări sistemul imunitar. Căsnicia este cea mai importantă relaţie: studiile arată că oamenii căsătoriţi trăiesc mai mult timp, cam cu 4 ani în plus în cazul femeilor şi 10 ani în cel al  bărbaţilor, raportează cercetătorii de la Universitatea din Chicago.. Aşa că, următoarea dată când iubitului tău îi este frică de mariaj, îi poţi prezenta statisticile.

4. Menţine-ţi creierul tânăr

Antrenează-ţi creierul prin acumularea diferitelor informaţii sau exerciţii. Oamenii de ştiinţă au descoperit că cititul unei cărţi, stimulează părţi ale creierului responsabil pentru limbaj, memorie şi înţelegere.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă