16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRDN15, plin de gropi și guri de canal. Șoferii sunt sfătuiți să...

DN15, plin de gropi și guri de canal. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție

Șoferii care circulă pe DN15, în Sângeorgiu de Mureş, trebuie să circule cu mare atenție deoarece constructorul străzii a sudat capace nepotrivite pe gurile de canalizare, două maşini fiind deja avariate din această cauză, deşi drumul a fost reabilitat abia de o lună, informează Mediafax.

Compania regională de apă-canal Aquaserv din Târgu Mureş a transmis, marţi, un comunicat, în care avertizează şoferii să circule cu atenţie pe DN 15, pe tronsonul de drum situat pe raza localităţii Sângeorgiu de Mureş, unde şase guri de canalizare sunt defecte.

"Această situaţie este cauzată de refacerea incorectă a gurilor de scurgere şi a capacelor de canalizare, de către constructorul care a reabilitat tronsonul de drum respectiv. În urma lucrărilor de asfaltare desfăşurate în zonă, constructorul a ridicat la cota noului carosabil toate capacele de canalizare în mod necorespunzător, recurgând la improvizaţii – sudură”, se arată în document.

Reprezentanţii Aquaserv susţin că au constatat, cu ocazia unei inspecţii, că unul dintre capace "era rupt în două în ramă”, iar altul "a căzut, fără să se rupă, fiind de diametru mai mic decât diametrul ramei”.

"Avem convingerea că această eroare l-a determinat pe constructor să aplice o improvizație caracteristică doar cârpacilor, să sudeze capacele de fontă de rama din placa de beton, prin care să provoace distrugerea lor și dificultăți nu numai operatorului sistemului de apă și canalizare, dar tuturor participanților în trafic”, susţine Aquaserv.

Purtătorul de cuvânt al Aquaserv, Nicolae Tomuleţiu, a declarat că firma care a reabilitat drumul a montat pe gurile de canal rame şi capace de la producători diferiţi, care nu se potrivesc, după care le-a sudat.

"Noi am observat asta când am avut o intervenţie, a trebuit să tăiem capacul cu aparatul de sudură, iar acum practic e inutilizabil", a declarat Tomuleţiu, care a adăugat că drumul a fost reabilitat de doar o lună.

Acesta a adăugat că Aquaserv s-a adresat deja CNADNR, însă singurul răspuns primit nu a fost considerat mulţumitor de către reprezentanţii companiei, care au revenit cu alte adrese.

La rândul său, şeful Poliţiei Rutiere Mureş, Lucian Archiudean, a declarat că pe tronsonul de drum respectiv au fost deja accidente din cauza gurilor de canal.

"Am înregistrat deja două accidente acolo, soldate cu avarii ale maşinilor, din a doua jumătate a lunii septembrie. Am apelat la constructor, firma Strabag, dar a spus că a predat lucrarea, să ne adresăm Aquaserv", a spus Archiudean.

Reprezentanţii firmei care a reabilitat drumul nu au putut fi contactaţi.

În anii trecuţi, firma a fost reclamată în mai multe rânduri la CNADNR, dar şi la nivelul Guvernului, de către oficialii mureşeni.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă