19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRFă-ţi singură o mască de păr din ingrediente naturale

Fă-ţi singură o mască de păr din ingrediente naturale

Părul nostru trece zilnic prin încercări grele. El este supus vântului, soarelui, prafului, elemente care îl deteriorează şi îl fac mai fragil. Este recomandat să aplici o dată pe săptămână un tratament pentru păr pentru a-i oferi nutrienţii necesari. Există diferite combinaţii de ingrediente direct din bucătăria ta pentru a-ţi prepara o mască de păr hrănitoare. Poţi face diferite măşti în funcţie de tipul de păr pe care îl ai.

Mască pentru toate tipurile de păr

Oul crud este soluţia perfectă pentru toate tipurile de păr. Gălbenuşul este bogat în proteine şi hidratează părul, în timp ce albuşul conţine enzime care îndepărtează sebumul.

Pentru un păr normal, foloseşte un ou întreg pentru a-l hrăni; foloseşte albuşul doar în tratamentul părului gras. Aplică jumătate de cană de ouă bătute pe părul uscat, lasă masca să acţioneze 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă. (Atenţie! Nu apă caldă sau fierbinte). Acest tip de tratament poate fi aplicat doar o dată pe lună.

Mască pentru păr lipsit de volum

Dacă ai un păr „plictisit” şi lipsit de volum, renunţă la produsele cosmetice pe care le găseşti în comerţ şi încearcă o mască pe bază de iaurt sau smântână. Aplică o jumătate de ceaşcă de smântână pe părul umed şi las-o să acţioneze 20 de minute.Clăteşte-ţi părul cu apă călduţă, alternând cu apă rece. După acest procedeu, spală-te cu şampon. Tratamentul pote fi aplicat o dată pe săptămână. Acidul lactic din smântână îndepărtează impurităţile de la nivelul scalpului.

Mască pentru un scalp cu prurit

Adesea din cauza stresului şi a climei ne putem confrunta cu mâncărimi la nivelul scalpului. În acest caz, amestecă două linguri de suc de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline şi două linguri de apă. Cu această compoziţie se masează scalpul umed şi se lasă 20 de minute să acţioneze. Acest tratament poate fi aplicat în fiecare săptămână.

Mască pentru păr moale sau fin

Pentru a-i da un plus de volum părului tău, apelează la bere! Această băutură conţine drojdie, care înviorează firele de păr. Se amestecă o jumătate de ceaşcă de bere răsuflată (lasă câteva ore un pahar de bere până îi iese acidul) cu o lingură de ulei de floarea soarelui şi un ou crud. Aplică această mască pe părul umed şi las-o să acţioneze 15 minute. Clăteşte compoziţia cu apă rece. Când acest lichid se evaporă, rămân proteinele care întăresc structura părului.

Mască pentru păr uscat sau despicat

Oricare ar fi motivul pentru care părul tău este despicat, mierea este soluţia salvatoare. Masează pe scalpul umed o jumătate de ceaşcă de miere şi las-o să acţioneze 20 de minute după care clăteşte cu apă caldă. Poţi adăuga şi două linguri de ulei de măsline.

Mască pentru păr gras

Dacă ai de-a face cu un păr gras, masca ideală pentru tine este următoarea: umple o solniţă cu o lingură de mălai şi presar-o pe scalp. După 10 minute, cu ajutorul unei perii, îndepărteaz-o. Tratamentul poate fi aplicat zilnic.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă