9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRGRAFIC. Ce cantitate de alimente să mănânci ca să nu te îngrași

GRAFIC. Ce cantitate de alimente să mănânci ca să nu te îngrași

Specialiștii spun că lipsa controlului asupra cantităților de alimente consumate este unul dintre principalele motive ale îngrășării. O echipă de cercetători americani a făcut un grafic care arată care sunt cantitățile recomandate la diferite grupuri de alimente și cum se pot măsura acestea, informează Daily Mail.

Citește și: UIMITOR. Cele mai ciudate MOTIVE pentru care te ÎNGRAȘI

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea graficul cantităților recomandate de alimente

Studiul comparativ al cantităților de mâncare a fost realizat de cercetători de la Universitatea Illinois, din Statele Unite ale Americii. Cercetarea oferă echivalentul cantităților recomandate de pâine, paste, gustări și fructe, în dimensiunile unor obiecte uzuale.

Astfel, specialiștii au arătat că 30 de grame de orez măsoară dimensiunile unei mingi de tenis, iar aceeași cantitate de paste fierte încape într-un suport de brioșă.

Citește și: Gustare rapidă, cu puține calorii. CHIPSURI din banane

De asemenea, 15 boabe de strugure echivalează dimensiunea unui bec, o porție de stafide este echivalentul unui ou mare, în timp ce 30 de grame de brânză reprezintă dimensiunea unei baterii de nouă Volți.

În plus, cercetătorii au arătat că porția recomandată de carne gătită de vită, pește sau pasăre are dimensiunea unui pachet de cărți de joc, iar cantitatea de gustări trebuie să încapă într-un pumn.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă