20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăGDPRTrei idei pentru a servi cea mai bună cafea în barul pe...

Trei idei pentru a servi cea mai bună cafea în barul pe care vrei să ți-l deschizi

Ai experiență ca barista, barman sau picolo și deja ți-ai făcut un plan despre noul tău bar. Ai studiat atent caracteristicile zonei, ai studiat elementele care pot să-ți aducă zilnic potențiali clienți cum ar fi proximitatea față de anumite clădiri de birouri sau instituții aglomerate. Dincolo de decor și spațiu, trebuie să te gândești la…cafea. Nu poți concepe un bar fără un espresso servit așa cum trebuie, iar dacă vrei să ai o clientelă numeroasă și fidelă, totul începe cu o cafea bună servită dimineața.

Și dacă tot vorbim de noul tău bar, îți dau câteva ponturi legate de echipamentele pentru făcut cafea. Găsești zeci de soluții și tehnologii pe Maxigel. În ceea ce privește expresoarele de cafea automate, semiautomate și super-automate, e timpul să afli câteva informații specifice care să te ajute să-ți alegi produsul dorit.

Expresorul automat

Atunci când cauți să-ți cumperi un expresor pentru un bar trebuie să știi că există modele care sunt de fapt cafetiere deși producătorul vorbește despre ele ca fiind expresoare. Cafetierele mascate sub numele de expresor – sunt de două feluri: combi, adica jumătate filtru, jumătate “expresor”, și cele cu pompă de aburi. Mai există modelele care merg doar pe cialde. Cialdele sunt acele “pliculețe” rotunde de hârtie care conțin cafea măcinată în interior. 

Expresorul semiautomat

La acest tip de expresor, se foloseşte un comutator special care pornește pompa. Deoarece tu controlezi cantitatea de apă la preparare, în industria de profil, a fost numit ca semi-automat. Un avantaj al expresoarelor semiautomate este că acestea oferă posibilitatea de a lăsa să treacă mai multă sau mai puţină apă prin cafeaua măcinată. Practic, poți prepara o variațiune de cafele cu diferite tipuri de tării și arome. 

În cazul maşinilor semiautomate, designul acestora permite livrarea imediată a aburului. Acest lucru a fost posibil utilizând un singur boiler pentru apă fierbinte şi abur şi un schimbător de căldură. Concret, apa rece este pompată prin schimbătorul de căldură şi este încălzită prin transferul termic de la apă şi aburul din boiler. Majoritatea expresoarelor semiautomate profesionale de astăzi sunt dotate cu funcţionalitatea de reumplere automată a boilerului în caz de nivel scăzut, operaţii efectuate de o componentă electronică şi un senzor de nivel plasat în interiorul boiler-ului, asta dacă optezi pe un model mai scump și mai avansat.

Expresorul automat

Expresoarele automate cu râșniță încorporată sau super-automate sunt dispozitive cu mecanică fină și au o rețea electronică foarte complexă. Dacă vrei să oferi clienților cea mai bună cafea trebuie să urmărești, în primul rând, caracteristicile tehnice ale râșniței încorporate. Dacă alegi un model mai ieftin, riști să descoperi că râșnița are doar câteva trepte și atunci vei fi limitat în prepararea anumitor rețete, pentru că boabele de cafea sunt diferite în funcție de specie și zona geografică, de modul în care au fost prăjite și pregătite. 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă