12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăGDPRPatru tratamente naturale cu lâmâi

Patru tratamente naturale cu lâmâi

Lămâile sunt folosite de sute de ani, atât pentru îngrijirea pielii, cât și a părului. Acidul citric din lămâi acționează la nivelul pielii și elimină excesul de uleiuri, murdărie, celulele moarte și chiar și petele.

Ca sursă naturală de vitamina C, lămâile sunt de asemenea folositoare pentru a uniformiza pielea și a reduce apariția petelor. Când vine vorba de păr, acizii din lămâi sunt ideali pentru curățarea părului și a scalpului, întrucât reduc excesul de sebum.

Exfoliant

Se combină sucul de la o lămâie cu o lingură de ulei de măsline și trei lingurițe de miere. Amestecă până obții o pastă cu consistență medie, apoi adaugă 50 g de zahăr. Cantitățile pot varia în funcție de cât de abraziv îți dorești să fie amestecul.

Mască revitalizantă

Combină două linguri de iaurt natural și o lingură de suc de lămâie proaspăt stors și amestecă bine. 

Aplică masca pe față și pe gât după demachiere, evitând zona ochilor. Se lasă să se usuce timp de 30 de minute.

Clătește cu apă caldă și apoi aplică o cremă hidratantă.

Clătirea părului

Dacă ai părul gras, amestecă o cană cu suc de lămâie cu o cană cu apă. Clătește-ți părul cu mixul obținut și vei avea un păr mai sănătos și mai luminos.

Tratament pentru mătreață

Se amestecă sucul de la o lămâie cu o cană cu ulei de nucă de cocos și se aplică direct pe scalp. Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi spală-ți părul.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă