8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRLucrurile mărunte care îţi pot perturba somnul

Lucrurile mărunte care îţi pot perturba somnul

Somnul este vital pentru organismul nostru şi ştim că în cazurile în care nu apucăm să dormim suficient, suntem irascibili, obosiţi şi nu avem chef de nimic. Tocmai din acest motiv, trebuie să te asiguri că atunci când mergi la culcare să ai un mediu propice pentru somnul de noapte. Însă, sunt câteva lucruri care îţi pot influenţa odhina şi pe care nici nu le-ai fi bănuit.

1. Crema ta exfoliantă cu mentă

Încearcă să eviţi orice lucru care îţi poate stimula simţurile. Închide laptopul şi televizorul, închide radioul şi ai grijă să nu fii stimulată nici măcar olfactiv. Asta înseamnă că dacă ai exfoliant pentru faţă pe bază de mentă, foloseşte-l ziua.

2. Nu te culca foarte devreme

Într-adevăr, sunt recomandate 8 ore de somn, dar nu exagera. Nici dormitul în exces nu face bine organismului. Aşadar, ţine-te de un program atunci când vine vorba de dormit. Încearcă să te pui în pat înainte de ora 24:00.

3. Cafea decofeinizată

Chiar dacă nu îţi vine să crezi, produsele pe care scrie „decofeinizat” pot conţine 10 miligrame de cofeină, suficient de mult cât să te ţină treaz. În special, dacă nu eşti consumator de cafea sau nu te-ai obişnuit cu diferite băuturi care să conţină cofeină, cel mai bine e să bei un ceai, în loc de cafea. Dar atenţie! Ceaiul verde şi negru este energizant!Mai degrabă optează pentru ceaiul de tei.

4. Lenjerie intimă prea strâmtă

Este important să fii confortabil atunci când dormi. În această secţiune nu intră şi lenjeria intimă care te poate incomoda.

5. Nu face sport chiar înainte de somn

Exerciţiile fizice solicitante făcute înainte cu trei ore de culcare, te pot lăsa cu un surplus de energie. Dacă totuşi programul nu îţi permite altcândva să faci sport, fă o baie caldă şi relaxantă înainte să te culci.

6. Nu bea alcool înainte

Alcool nu este cel mai indicat atunci când vrei să obţii un somn de calitate.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă