12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRMobilier șic la Retro Boutique

Mobilier șic la Retro Boutique

Puteţi (re)găsi mobilierul șic din alte timpuri de la Retro Boutique într-un loc ca de poveste: Vila Retro. Piese de mobilă cu patină, ceasuri de perete cu aer vechi, rame de poză înflorate și lămpi cu picior din lemn, toate sălășluiesc acum în frumoasa vilă interbelică de pe strada Constantin Georgian, nr. 5, București. Sosind la Vila Retro, vizitatorul străbate întâi acest mic univers urban, apărut în jurul anilor ´30 ai secolului trecut.

Cele două colonade de la intrarea principală, brâul cu motive vegetale sculptate în piatră, parterul înălțat sunt elemente ce dau Vilei un farmec aparte.

Cei care vor să pătrundă în lumea retro pot să vadă expuse produsele disponibile pe RetroBoutique.ro, magazinul online lansat în 2011. Așa cum ne-a declarat Octavian Mănescu, unul dintre cei doi fondatori ai Retro Boutique, cu ocazia „deschiderii“ Vilei Retro.

Aceste produse sunt selectate din ofertele mai multor furnizori din Europa și Asia, dar mai ales din România, unde colaborarea s-a stabilit cu fabrici mici sau medii care păstrează meșteșugul lemnului și au o viziune estetică comună cu cea a brandului Retro Boutique. Până în acest moment, magazinul colaborează cu zece furnizori locali de mobilier, draperii, corpuri de iluminat, dar își propune să crească numărul acestora în următoarea perioadă prin extinderea gamei de mobilier și decorațiuni (de exemplu, o nouă colecție de tapet). Retro Boutique oferă garanție de 24 de luni pentru orice produs comercializat..

Povestea Retro Boutique a pornit din pasiunea celor doi proprietari pentru lucrurile care au o istorie și pentru… cafea.

„Dacă alții aleg, încercați de un fior similar, să încerce combinații dintre cele mai exotice ale cafelei, eu am «obiectualizat» această pasiune într-o panoplie de obiecte vechi care aveau legatură cu subiectul: o veche râșniță din alamă, o tigaie de prăjit boabe de acum un secol, o tavă turcească cu ibric, cești din alamă și lingurițe cu coadă în filigran. Pentru curioși, acest ansamblu se regăsește în Vila Retro, ca un memento al punctului de la care am plecat“, a adăugat Octavian Mănescu.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă