18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăGDPRO cremă nu poate reduce riduri mari, vizibile

O cremă nu poate reduce riduri mari, vizibile

Piața cremelor destinate îngrijirii tenului și prevenirii îmbătrânirii este una de miliarde de dolari, cu mii de produse, texturi, forme de prezentare, adaptate tuturor tipurilor de piele, bugetelor și preferințelor în materie de aromă.

Multe promit efecte antiîmbătrânire profunde și de durată, însă adevărul despre aceste produse îl știu doar dermatologii.

„Cremele antiaging conțin, de obicei, agenți exfolianți care îndepărtează celulele stratului superficial cornos al pielii și contribuie la netezire. În plus, aceste produse sunt emoliente și hidratante, asigurând un tonus bun și o senzație locală de confort. Produsele cosmetice, fie ele și dermocosmetice, nu conțin ingrediente active care să modifice biologia ce–lu–lară așa cum fac produsele farmaceutice de tratament local. Crema antiaging nu are însă cum să se opună procesului natu–ral de îmbătrânire a pielii. Altele sunt măsurile de prevenție a îmbătrânirii premature“, afirmă medicul dermatolog Mihaela Le-venter.

Efecte „optice“

Specialistul este de părere că o cremă bună este aceea perfect tolerată, care nu produce coșuri, nu agravează o stare locală și care catifelează zona pe care a fost aplicată, luminează și elasticizează țesutul. Efectele de ameliorarea a calității tenului sunt doar optice, în multe cazuri. „Se exagerează atunci când se pretinde că o cre–mă antirid reduce riduri mari, vizibile. Există produse cosmetice care extrapolează unele efecte fizice ale ingredientelor, dând un efect optic de îmbunătățire. De exemplu, cerurile emulsificate plombează fisurile din tegument așa cum face ceara de parchet și pentru o perioadă de timp aspectul pare neted. Unele produse, mai ales cele sub formă de gel, se usucă și întind pielea, iar alte produse conțin ingrediente ușor colora-te sau ca-re absorb sau reflectă lu-mină ast–fel încât ameliorează optic zona. Pentru o reducere reală a zonei cu riduri produse de mișcare, atunci apelăm la produsele deja consacrate pe bază de toxină botulinică sau la cele de umplere pe bază de acid hia-luronic. Ultimele dau volum atât ridului adânc de expresie, precum și celui fin cu adevărat de îmbătrânire“, afirmă coordonatoarea „Dr. Leventer Centre“, centru specializat și în programe medicale antiaging.

Importanța stratului de colagen

Unul dintre secretele menținerii tinereții și frumuseții pielii este nealterarea stratului de colagen. Însă cosmeticele care conțin acest in–gredient nu acționează în profunzime, spune medicul Mihaela Le-venter.

„Conținutul în colagen al unui pro–dus cosmetic îm–bu-nătățește, de fapt, hidratarea, și nu stratul de colagen al pie—lii. Dacă vreți o îmbunătățire a tonusului și o creștere a fibrelor de colagen, alegeți creme care conțin re–tinoizi, deri–vați de vita–mi–na A care, după o utilizare îndelungată, produc o reacție de densificare a fibrelor în piele. Con-cen–tra–țiile cosme–tice de retinoizi sunt mult reduse, spre deosebire de cele medicale, mai eficiente“, este de părere dermatologul.

Acasă sau la cosmetică apelați la gomaje și exfolieri. Peelingurile însă trebuie făcute doar de către medic. 

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă