9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPROrarul pentru zilele de Crăciun și de Revelion. Spitalele de urgenţă sunt...

Orarul pentru zilele de Crăciun și de Revelion. Spitalele de urgenţă sunt deschise, metroul și RATB au program de weekend

În zilele de Crăciun și de Revelion, trenurile de metrou vor circula la un interval de 9 minute, iar tramvaiele și autobuzele vor sosi în stații după programul unei zile obișnuite de duminică. 

În zilele de 24, 25 și 26 decembrie, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica-Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni-Pipera), Magistrala 3 (Anghel Saligny-Preciziei) și Magistrala 4 (Gara de Nord 2-Parc Bazilescu), la un interval de circa 9 minute, informează Metrorex.

În noaptea de 31 decembrie 2016/1 ianuarie 2017, trenurile de metrou vor circula între orele 00:00 și 1:00 la un interval de 10 minute și de la ora 1:00 până la ora 5:00 la un interval de 20 minute. În zilele de 1 și 2 ianuarie 2017, trenurile vor circula pe toate magistralele, la un interval de circa 9 minute”, precizează  Metrorex.

De asemenea, Regia Autonomă de Transport în București (RATB) a anunțat că mijloacele de transport în comun vor circula în ajunul Crăciunului, respectiv pe 24 decembrie, conform unei zile normale de sâmbătă, iar pe 25 și 26 decembrie, după programul unei zile de duminică.
Centrele de vânzare a cardurilor de călătorie vor fi deschise după același program.

Asistență medicală de urgență

În ceea ce privește programul spitalelor, în București vor fi deschise toate cele nouă unități medicale de urgență. În perioada sărbătorilor vor asigura permanent asistența medicală Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar, Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”, Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov va avea program normal de lucru, solicitările populației fiind preluate la numărul unic de urgență 112. În această perioadă, Serviciul de Ambulanță va asigura și eliberarea de certificate constatatoare de deces.

Spitale deschise în marile orașe

De asemenea, spitalele de urgență din marile orașe din țară vor asigura asistență medicală în zilele de Crăciun și Revelion. La Iași, Spitalul “Sfântul Spiridon”,  Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă“, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna“, Institutul Regional de Oncologie, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu“, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani vor avea medici și personal medical în camerele de gardă pentru urgențe. 

În Cluj-Napoca, pentru populaţia adultă urgenţele medico-chirurgicale se vor adresa Unităţii de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, iar pentru copii la Unitatea de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

În Constanța, toate spitalele vor avea asigurată linia de gardă pentru urgenţele medicale. Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa oferă asistenţă medicală de urgenţă în Unitatea de Primiri Urgenţe şi SMURD. Cameră de gardă pentru preluarea cazurilor grave există la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Spitalul Orăşenesc Hârşova.  

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă