13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPRRemedii naturiste eficiente pentru foliculită

Remedii naturiste eficiente pentru foliculită

Femeile care se confruntă cu foliculita după epilare pot apela la câteva remedii naturiste ieftine pentru a trata această afecțiune a pielii.

Citește și: Șase remedii naturiste pentru durerile de cap

1. Compresa cu oțet

Compresa cu oțet este foarte eficientă în tratarea foliculitei, datorită acidului acetic care reduce mâncărimea și umflăturile și desfundă porii. 

Într-un pahar, se amestecă o cincime de oțet și patru cincimi cu apă caldă. Se înmoaie în soluție o cârpă curată de bumbac. Se stoarce compresa și se aplică pe zona afectată pentru 20 de minute. Se repetă tratamentul de trei ori pe zi. 

2. Frunze de Neem

Frunzele de Neem vindecă infecția în mod eficient și combate foliculita deoarece au proprietăți antibacteriene, antifungice și antisepticeFrunzele exfoliază pielea și curăță porii înfundați.

Se fierb frunzele în doi litri de apă și se curăță zonele afectate cu ceaiul rezultat, de două ori pe zi. 

Citește și: 10 simptome ale CANCERULUI, pe care oamenii le ignoră

3. Gel cu aloe vera

Aloe vera are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antimicrobiene, care contribuie la tratarea foliculitei în mod eficient. De asemenea, aloe vera ajută la refacerea foliculilor.

Se scoate gelul dintr-o frunză proaspătă de aloe vera și se aplică pe zonele afectate. Se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se repetă procesul de trei ori pe zi. 

4. Uleiul de cocos

Un alt remediu pentru foliculită este uleiul de cocos, care are conținut ridicat de substanțe antibacteriene, antiinflamatoare și antifungi.

Citește și: Zece remedii naturiste surprinzătoare pentru TUSEA SEACĂ

Se aplică uleiul pe zonele afectate de trei ori pe zi. Nu numai că poate îndepărta mâncărimea și usturimea, dar păstrează pielea fină și hidratată.

5. Compresă cu apă caldă

Aplicarea unei comprese cu apă caldă pe zona afectată reduce inflamația și calmează mâncărimea. 

Se pune apă caldă într-un bol și se adaugă două lingurițe cu sare. Se înmoaie o cârpă curată de bumbac și se stoarce. Se aplică pe zona afectată până când se răcește. Se repetă procesul pentru aproximativ 20 de minute, de trei ori pe zi.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă